csartak MP értékelése


>!
csartak MP
Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól

Nagyon szeretem a címét. Olyan lendületes. Olyan elszánt.
Viszont ez egy zavarba ejtően személyes érzésekkel teli könyv, egyes szám első személyben előadott gondolatfüzér. Mélyvíz egy zavaros, üldözött, múlt sebeiben élő ember lelkivilágába.
Fájdalmas és szenvedésekkel teli gyerekkora mély nyomokat hagyott benne, és megalapozta magányos farkas jövőjét. Gondolatai és meglátásai magvasak és erősek, sőt igazak is. De nagyon lehúznak, mert mélyen vannak. A „város alatt”.
Jól indul a regény, érdekes a világfelépítése, csak később pont a fent említett gondolatok csapdájába esünk, ami a cselekmény rovására válik.
És mivel gyökértelen a főhős, ki falat épített maga köré, könnyebben elengedem őt. Olyan volt mint egy videoklip, mutat is egy történetet, meg nem is. A többit gondoljuk mögéje.

2 hozzászólás

Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól

Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól

Corvinus élete olyan, mint a neve: kölcsönzött. A túlélésre játszik, és mint a többi shiftelő, dolgokat ad-vesz, radar alatt, a város alatt. Egy olyan Pesten él, amely a régi belvárost elhagyva egyre kijjebb és feljebb szorul, egy olyan Budával átellenben, amelyet egy szinte faji alapon működő egyház ural.

Corvinust ebben a kettéhasadt városban utoléri a saját múltja, és lehetősége adódik helyrehozni a dolgokat. Vagy, ha azt nem is, akkor legalább bosszút állni. Kimozdul a mindennapi életéből és teréből, hogy visszatérjen egy olyan világba, amely egyszer már kivetette magából.

Ebben a történetben a jövő itt van, és egyfolytában vége. Pék Zoltán disztópiája egy felismerhetetlenségig eltorzult Budapest mélyére invitálja az olvasót, és vezeti keresztül egy cselekménnyel teli, izgalmas történeten, melyben csak menekülés van, de menekvés nincs.

Hirdetés