Kkatja P értékelése


>!
Kkatja P
Vlagyimir Szorokin: Az opricsnyik egy napja

Nem csalódtam most sem Szorokinban, megint megdobál minket minden széppel, jóval, de főleg sok erőszakkal, elnyomással és egy kis aberrációval spoiler majd kacag rajtunk, de akár komolyan is lehetne venni ezt a 2028-ban játszódó kis agymenést, ahol Oroszhon visszatér a kemény, de „igazságos” cár atyuska és opricsnyik hadserege kebelére.
Reszkessen az áruló, le a szólásszabadsággal, féljük a kutyafejes Merciket és legyünk mámorosak az Aranyhalacskáktól (feltéve hogy van rá pénzünk/hatalmunk) és közben ne feledjük, hogy mindennek hál Istennek, az égvilágon semmi köze a mostani orosz politikához… ;)

Kényes gyomrú, konzervatív, erkölcscsőszök kerüljék el messziről!
Jöhet a folytatás :)

>!
Gondolat, Budapest, 2008
190 oldal · ISBN: 9789636930646 · Fordította: Szőke Katalin

Vlagyimir Szorokin: Az opricsnyik egy napja

Vlagyimir Szorokin: Az opricsnyik egy napja

A törzsökös nemest rögtön megkötözzük, és kipeckeljük a száját, majd könyökénél fogva kicipeljük az udvarra. Az asszonyt pedig… no, a fehérnéppel persze vidámabban kell elbánni. Így van előírva. De először a törzsökös kerül sorra. (…) Az opricsnyikok a lábánál fogva vonszolják a törzsököst a tornáctól a kapuig, utolsó útjára (…) Nagul már felmászott a kapura, ügyesen felköti a kötelet, nem először akasztja fel Oroszország ellenségeit. Mindannyian a kapu alá állunk, felemeljük a törzsökös nemest.

Hirdetés