pveronika értékelése


>!
pveronika
Ka Hancock: Dancing on Broken Glass

Ez a könyv szépséges példája annak, hogy a szeretet, fájdalom, önfeláldozás, veszteség mennyi-mennyi rétege tud elférni egyetlen könyvben. Gyönyörűséges volt.

Tegnap fejeztem be a történetet, mégsem tudtam, hogy hogyan is vethetném papírra mindazt a szépséget, amelyet ez a kötetet tartogatott. Még gyerekként láttam egy filmet, amelynek hasonló volt a témája, csak ott a lány 17 éves volt (éppen ezért elég hamar ki is találtam, hogy miről fog szólni a kötet). Nem Oszkár díjas színészek játszottak benne, nem is volt nagy költségvetésű filmalkotás (talán a Hallmark sugározta), de mégis azóta is sokszor eszembe jut, mert vannak történetetek, amelyek örökre velünk maradnak, és biztos vagyok benne, hogy ez is egyike lesz azoknak.

Ez alkalommal semmit nem tudok írni a történetről spoilerek nélkül (bár utólag elolvasva a fülszöveget, abban nagyjából az egész történet le van írva. Na pont ezért nem olvasok fülszövegeket. :)). Lucy és Mickey utazása szívszaggató volt, és ők ketten tényleg a mélységek mélységét járták meg együtt. Az írónő ebben a kötetben több olyan nehéz témát is érintett, amelyek külön-külön történetekben is igencsak nagy kihívást jelentenének bárki számára, ő mégis egyetlen történetben is csodálatosan megbirkózót ezzel a hihetetlen feladattal. Szinte megdöbbentő, hogy ez volt az írónő debütáló kötete, mert nemcsak a karakterek komplexitása, de a szerző stílusa is hibátlan volt.

Nagyon tetszettek Mickey naplóbejegyzései és a törött üveg metafora is. Lucy testvérét, Lili-t sajnáltam a végén, de őszintén szólva ilyen szempontból örültem, hogy ez lett a történet lezárása, spoiler Mindenkinek őszintén ajánlom ezt a magával ragadó könyvet, aki egy érzelmekkel teli, sokszor fájdalmas, de csodaszép történetre vágyik.

12 hozzászólás

Ka Hancock: Dancing on Broken Glass

Ka Hancock: Dancing on Broken Glass

An unvarnished portrait of a marriage that is both ordinary and extraordinary, Dancing on Broken Glass takes readers on an unforgettable journey of the heart.

Lucy Houston and Mickey Chandler probably shouldn’t have fallen in love, let alone gotten married. They’re both plagued with faulty genes—he has bipolar disorder; she, a ravaging family history of breast cancer. But when their paths cross on the night of Lucy’s twenty-first birthday, sparks fly, and there’s no denying their chemistry.

Cautious every step of the way, they are determined to make their relationship work—and they put their commitment in writing. Mickey will take his medication. Lucy won’t blame him for what is beyond his control. He promises honesty. She promises patience. Like any marriage, there are good days and bad days—and some very bad days. In dealing with their unique challenges, they make the heartbreaking decision not to have children. But when Lucy shows up for a routine physical just shy of their eleventh anniversary, she gets an impossible surprise that changes everything. Everything. Suddenly, all their rules are thrown out the window, and the two of them must redefine what love really is.

Hirdetés