kiccsillag7 értékelése


>!
kiccsillag7
Fábián Janka: Búzavirág

Most, hogy becsuktam a könyvet, 2 kívánságom lenne:
1. Bárcsak megfordulna a borítón Mimi és láthatnám arcocskáját!
2. De szívesen megnézném azt a dokumentumfilmet, melyet az Epilógusban Panniék forgattak…
Mert ez az időnként fájdalmas, de boldog végkifejletet ígérő, fordulatokban gazdag regény gyorsan belopta magát a szívembe. Nagyon szerettem a nosztalgikus hangulatát, a szépséges leíró és a hiteles történelmi részeket.
Az egy csillag levonást azért adtam, mert a történet végén a boldogságos rész csak tömören és röviden pár gondolatot tesz ki, míg a rengeteg nehézség, küzdelem, és a háborús leírások több száz oldalon át húzódtak. Szívesen „lubickoltam” volna még egy kicsit tovább a boldog békeidőkben, főleg a sok fájdalmas rész után. De mindent összevetve szépséges történet volt!
Utóhatásaként említeném, hogy kedvet csinált ahhoz is, hogy megnézzek egy két régebbi klasszikus filmet, és a manapság elfeledett némafilmek közül párat :)


Fábián Janka: Búzavirág

Fábián Janka: Búzavirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Hirdetés