chibizso értékelése


>!
chibizso
Ronil Caine: Lilian

Be kell vallanom, hogy az elején nagyon utáltam ezt a könyvet. A témája miatt végig volt egy félelmem attól, hogy valami bulváros sztorit fogok kapni és a legelső jelenetek nem igen űzték el a félelmemet. Viszont mikor bejött a sci-fis vonal is (a klónozás) és az egész üzlet bemutatása, akkor kezdett el igazán érdekes lenni a regény. A félelmeim csak néhány szerelmesebb jelenetnél tértek vissza, de csak rövid időre.
Számomra az SF-fel jelent meg a ténylegesen komoly vonala a Liliannek: nagyon is emberi sorsok, a klónok jogainak kérdése és persze ennek az egész üzletnek (az ügyfél csupán két hétig lehet együtt a megrendelt klónnal!) a lelki következményei. Női olvasóként még kiemelném, hogy tetszett, hogy az író Liliant nem csupán kelléknek szánta a történetben (mondjuk mivel címszereplő a hölgy, többet várunk a karaktertől) és a belső világát sem hanyagolta el. Japánért meg külön piros pont.

Az elejét meg néhány későbbi „rózsaszín” jelenettől eltekintve nem rossz regény a Lilian. A borító ne ijesszen el senkit.

2 hozzászólás

Ronil Caine: Lilian

Ronil Caine: Lilian

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy japán cég titkos szolgáltatást nyújt gazdag emberek számára: képesek lemásolni bármelyik hírességet, hogy ügyfelük eltölthessen velük egy-két hetet valamelyik egzotikus nyaralóhelyen. Robert Turner amerikai multimilliomos a feltörekvő színésznőt, a csodálatos szépségű Liliant rendeli meg. A másolat tökéletes, és mesterségesen elfojtott emlékekkel, boldog tudatlanságban élvezi a nyaralást a megrendelővel, mit sem sejtve arról, ki is ő valójában. A projekt azonban félresiklik. A másolat emlékei kezdenek előjönni…

Ronil Caine lenyűgöző első regénye új színt hoz a science fiction zsánerébe egy friss, feszes és félelmetesen aktuális történettel.

Hirdetés