Lanore P értékelése


>!
Lanore P
Caroline Kepnes: Te

Sokat vártam ettől a könyvtől, a fülszöveg alapján legalábbis ennél jóval többet… kb. olyan volt, mint egy mélyrepülés, az első pár fejezet izgalmas és érdekes, de utána már csak lefelé vitt az út, unalmassá vált, és végül már csak idegesített. A főszereplők elképesztően tenyérbemászóak, mindkettő az a típus, akit az életben nagy ívben elkerülnék. Az egyetlen dolog, ami tetszett, és amiért végigolvastam, hogy gyakorlatilag egy őrült elméjébe láthattam bele, egy afféle pszicho-valóságshowt néztem az agytekervényei közt. De ezt leszámítva a közepétől nagyon lelassul és vontatott lesz az egész, miközben a karakterek is egyre szánalmasabbak… fordulat, vagy meglepetés alig fordul elő, egyedül az utolsó oldalakon sikerült egy kis döbbenetet kicsikarni magamból. Lehet, hogy velem van a baj, és túl magasra teszem a thriller-mércét, de nálam „az év legjobb thrillere” egészen biztosan nem ez lenne.

4 hozzászólás

Caroline Kepnes: Te

Caroline Kepnes: Te

Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója egy nap úgy érzi, valóra vált az álma, mikor besétál a boltba egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos, és hihetetlenül szexi – egyszerűen tökéletes.
Joe rafinált módon kezdi behálózni Becket, és hála a lány okostelefonjának, Instagram-, Twitter- és Facebook-fiókjának, hamarosan sikerül is közel kerülnie hozzá. De Joe még sokkal többre is képes, hogy hatalmába kerítse rajongása tárgyát.
És vajon Beck valóban olyan angyali és ártatlan teremtés, amilyennek Joe látja? Vagy ő még sokkal sötétebb titkokat rejteget?

Caroline Kepnes kötete vérfagyasztó beszámoló a könyörtelen, eszelős szerelemről. Betekintést enged egy mániákus elméjébe, hasonlóképp, mint John Fowles híres regénye, A lepkegyűjtő. Perverz módon romantikus thriller, amely az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót.

Hirdetés