Tóth_Orsolya_3 P értékelése


>!
Tóth_Orsolya_3 P
Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

Ezt a könyvet egyszer az életben minden embernek el kellene olvasnia! Minden gyereknek, felnőttnek, szülőnek, tanárnak!
Csodálatos, megható képet tárt elénk az írónő arról, hogy milyen sokrétű és csodaszép is egy gyermeki lélek, milyen érzékeny és milyen könnyen szerethető. Nekünk, felnőtteknek pedig soha nem szabad ezt elfelejtenünk!
Örök kedvenc lett! Biztos vagyok benne, hogy többször is olvasni fogom még, mert ez a könyv csodaszép kincsesládája emberi sorsoknak, kapcsolatoknak.


Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

„Mit jelent az, ha egy gyerek nem stimmel? Hogy rossz?” Zsófika, a regény főszereplője nem tartozik az eminens tanulók közé, látszólag mindig bajt okoz, esetlenül csetlik-botlik a világban. Egyetlen ember volt, aki mindig megértette őt, az apja. „Élete utolsó percében is rá gondolt… miután rosszul lett, csak egyetlenegyszer szólalt meg már, azt mondta: „Mondják meg Zsófikának.” Valamit üzenni akart neki, de mit? Már nem tudta befejezni a mondatot.”
Zsófika egyedül kell hogy megkeresse, „mit csináljon, ha stimmelni akar ”. És Zsófika nemhogy kitűnőre vizsgázik emberségből, helytállásból, de ösztönös gyermeki ráérzéssél „beleszól” a felnőttek életébe…
És ami a legfontosabb, közben igazi társakra, barátokra lel a felnőttek között.

Hirdetés