Citrompor P értékelése


>!
Citrompor P
Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

@deardurr értékelésének köszönhetően figyeltem fel pár hónapja erre a könyvre. Igaz, hogy ez tavalyelőtti kiadás, de úgy voltam vele, ha már a Merítés-díj gyerekirodalom kategóriája kapcsán felfigyeltem a szerzőre, ez a könyve se maradjon ki.
Hát nem is bántam meg, hogy kikölcsönöztem a könyvtárból! Szuper ötletes, szellemes, szórakoztató, sziporkázó történet Jakabról, aki valamit keresett az ágy alatt…
Szóval ilyen egy igaz böngésző! Fantasztikusan lekötött még felnőttként is, gyerekként pedig biztosan oda és vissza lettem volna tőle, ugyanis nekem is volt olyan korszakom, hogy féltem a sötét ágy alá vagy mögé benézni, benyúlni, ha beesett oda egy plüssállatom. Csak annyit tudok felróni a könyvnek, ill. Dániel András illusztrációinak, hogy legyenek azok bármilyen szórakoztatók és részletesek, nekem helyenként akkor is rusnyák és taszítók. Ez van, de attól még élveztem.

3 hozzászólás

Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

Dániel András: Mit keresett Jakab az ágy alatt?

Jakab a szobájában játszik. Billenős teherautóját, Klárikát tologatja, amikor szörnyű dolog történik… Klárika felborul, és az üveggolyók begurulnak az ágy alá. Az ágy alatt bizony sötét van, nagyon sötét. Jakab fél – de mégis bemászik! Ebből a gyönyörű, hatalmas, böngészőszerű mesekönyvből kiderül, hogy az ágy alatt igaziból egy új, színes és izgalmas világ rejtőzik. Ott van persze a rémisztő Hómama meg a Szőrizéke, de talán mégsem kell tőlük annyira félni! És rajtuk kívül még rengeteg csodálatos hely a vízibusz pályaudvartól a Nyalókába Ragadt Legyek Szabadtéri Múzeumáig. Aki ismeri Dániel András szokatlan és végtelenül mulatságos lényekkel és eseményekkel benépesített színpompás és bizarr világát, az nem fog csalódni ebben az esztrádkönyvben – ami egyszerre böngésző, mese, interaktív képeskönyv. Aki nem ismeri, az pedig ne halogassa, kössön vele közeli ismeretséget, jól fog járni!
5 évnél idősebb gyerekeknek és felnőtteknek