pveronika értékelése


pveronika>!
Elle Kennedy: The Deal

Nagyon jól szórakoztam ezen a könyvön, és sűrűn csapkodom a homlokomat amiatt, hogy ezer éve várólistás, és mégsem vettem hamarabb a kezembe. Előre szólok, hogy nem kell hihetetlen nagy újdonságokat várni (főiskolai románc egy dögös sportoló alfa főhőssel, ahol a főszereplők szívszorító múlttal rendelkeznek, és ahol a srác beleesik a korrepetitorjába), DE mégis működött. Egy rakás hasonló könyv van a piacon, az írónő valahogy pusztán a történet egyszerűségével le tudott venni a lábamról.

Garrett Graham a főiskola hoki sztárja és a csapat kapitánya. Ám amikor elbukik a filozófia zh-n (a csoport nagy részével egyetemben), veszélybe kerül az átlaga, ami a kispadra kerülését is eredményezheti a szezon végéig. Muszáj valahogy kijavítania az eredményét és összeszednie magát a javító zh-ra, így mikor véletlenül rájön, hogy a csendes lány a leghátsó padsorból kitűnőre vizsgázott, minden báját beveti, hogy a lány vállalja a korrepetálását. Viszont teljes sokként éri, hogy a lányt, Hannah-t, ez alkalommal nem nyűgözi le sem Garrett bugyi-ledobó sármja, sem a kisfiús mosolya, sem egyéb trükkjei, amelyek más lánynál minden egyes alkalommal működnek. Hannah zene szakon van, és nincs feleséges ideje amit Garrett-re pazarolhatna, hiszen a téli koncertre kell felkészülnie, ahol egy $5000-os díj a tét, ráadásul a srác igazán bosszantó tud lenni, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy Hannah szabadidejét felemészti az, hogy ábrándozzon a suli focisztárja, Justin iránt, aki irányába plátói érzelmeket táplál, és aki mellesleg azt sem tudja, hogy ő létezik. :)

Végül Garrett addig ostromolja a lányt, amíg az be nem adja a derekát egy üzletért cserébe. Garrett felajánlja, hogy segít neki összejönni Justin-nal, ha cserébe felkészíti őt a pótzárthelyire. Az évődésekkel és humorral megtöltött korrepetálások során kialakul közöttük egy igazán egyedi és szoros barátság, de aztán egyetlen csók mindent megváltoztat.

Igazán jó kis kikapcsolódás volt! A szereplők és a mellékszereplők is igazán jók voltak (habár Hannah karakterét ismét valamivel gyengébbnek éreztem, mint a férfi szereplőket, de sajnos ez szinte már megszokott), az írónő kiváló stílussal ír, és pozitívumként említeném azt is, hogy habár érintett komoly témákat, én mégis a könnyedebb műfajba sorolnám. Tetszett, hogy nem akart több lenni, mint ami, és az írónőnek nem az volt a célja, hogy a lapokat depressziós sérült fiatalokkal töltse meg, mint mondjuk a Callie és Kayden esetében, annak ellenére, hogy kísértetiesen hasonló volt az alapszituáció. Úgy gondolom, hogy vannak olyan kötetek, amelyek igazán jó érzékkel nyúlnak hozzá a komoly témákhoz, és vannak olyanok, amelyek elmennek egy olyan irányba ahol a túldramatizált szituációk hiteltelenné teszik az egész történetet. Nagyon örültem, hogy Elle Kennedy ezzel a könyvvel nem akart beállni abba sorba, és megtalálva a tökéletes egyensúlyt egy egyszerű, könnyed irányba vitte el a történetet, amely nagyon jól működött.

Örültem, hogy a kötetben nem voltak felesleges túldramatizált helyzetek, és hogy végül nem volt szerelmi háromszög sem. Tetszett, hogy Garrett és Hannah kapcsolata lassan fejlődött és insta-szerelem helyett a barátságuk alakult át egy bizalomra épülő, forró, szenvedélyes kapcsolattá. A Breaking Bad-es részeken jót mosolyogtam, mert kb. mi is így daráltuk le ezt a sorozatot. :D

Összességében mindenképpen ajánlom, és alig várom már, hogy magyarul is megjelenjen.

5 hozzászólás

Elle Kennedy: The Deal

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Book Depository
Könyvtár
Elle Kennedy: The Deal

She’s about to make a deal with the college bad boy…

Hannah Wells has finally found someone who turns her on. But while she might be confident in every other area of her life, she’s carting around a full set of baggage when it comes to sex and seduction. If she wants to get her crush’s attention, she’ll have to step out of her comfort zone and make him take notice…even if it means tutoring the annoying, childish, cocky captain of the hockey team in exchange for a pretend date.

…and it’s going to be oh so good.

All Garrett Graham has ever wanted is to play professional hockey after graduation, but his plummeting GPA is threatening everything he’s worked so hard for. If helping a sarcastic brunette make another guy jealous will help him secure his position on the team, he’s all for it. But when one unexpected kiss leads to the wildest sex of both their lives, it doesn’t take long for Garrett to realize that pretend isn’t going to cut it. Now he just has to convince Hannah that the man she wants looks a lot like him.