Zolesz P értékelése


>!
Zolesz P
Richard Friedenthal: Leonardo

Richard Friedenthal: Leonardo Életrajz képekben

Abszolút nem vagyok elragadtatva. Nem volt éppen rossz és száraz sem, de valahogyan nagyon lélek nélkülinek éreztem az egészet és a címe, miszerint „életrajz képekben” nem igazán fedi a valóságot. Egy gyors felsorolás, egy kis mesélés semmi több. Valahogyan olyan érzésem volt , hogy felszállok egy hozzáértővel a vonatra és megkérem míg eljutunk A-ból, B-be meséljen nekem Leonardóról a születésétől a haláláig. Minderre csak is az a rövid ideje van amíg megy a vonat, míg oda nem érünk a célállomásra. Ő pedig gyorsan elkezd mesélni, részletekbe nem belemenve, és mint említettem ugyan nem olyan nagyon szárazon, de mindenféle plusszokat is félrerakva amiért élvezetes lenne a mondanivalója. Én tudom, hogy Leonardo életének leírásával nem egy de számtalan könyvet meglehet tölteni és ez így egy ilyen kis (két rövid este, elalvás előtt simán elolvasható) terjedelemmel szinte lehetetlen vállalkozás, de azért ennél lehetett volna ezt jobban is…

1 hozzászólás

Richard Friedenthal: Leonardo

Richard Friedenthal: Leonardo

Napjainkban egyre nagyobb az érdeklődés a reneszánsz izgalmas művészegyéniségei iránt. Ledőltek a bálványok, nem normák többé, amihez a tökéletességet mérik, nem lehet őket utánozni. Ezért talán annál feszélyezetlenebbül lehet titkukat kutatni, ami valószínűleg éppen abban rejlik, hogy koruk és minden idők nagy kutatói ők, fáradhatatlan és sokoldalú intellektusok, akiknek életműve máig hatóan az emberi szellem és akaraterő nagyszerű eredményeiről tanúskodik.
Friedenthal, akinek Goethéről és Lutherről írott művét már ismerheti a magyar olvasó, sok képpel illusztrált könyvében élvezetes bevezetőt nyújt Leonardo varázslatos világába minden érdeklődő számára.

Hirdetés