bmgrapes I értékelése


>!
bmgrapes I
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

Kérem szépen, illik ilyen könyvet írni?
Hát annak a szerencsétlen olvasónak dolgoznia/tanulnia is kell, na meg aludnia, nemcsak olvasni, meg olvasni!
Aztán amikor befalta az utolsó oldal utolsó betűjét is, meg elszomorodik, mert vége.
Vagy mégse?
Lássuk csak, lássuk:
folyt. köv.
Na azért.


Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

1900 ősze.
Budapest székesfőváros a perzsa sah látogatására készül. A titokzatos keleti uralkodó teljes udvarházával egyetemben járja be Európát, mindenhol rendkívüli érdeklődést, sőt rajongást váltva ki.

Rudnay Béla rendőrfőkapitányt azonban egészen más nyomasztja: számos olyan gyilkossági ügy aktája hever az asztalán, amit a legkiválóbb detektívjei sem voltak képesek felderíteni. Vajon a ferencvárosi szatócs miért ölte meg a Bécsből öngyilkossági szándékkal Budapestre érkező festőt – a frissen alkalmazott cselédlány miért mérgezte meg úrnője édesanyját, akit addig sohasem látott – a hamburgi kémiatanár miért utazott Triesztbe, hogy ott a vonaton lelőjön egy általa sohasem látott, tízéves kisfiút? A minden lében kanál Hangay Mili kisasszony és az ő morc bárója nyomozásba kezd, nem tudván, hogy életük máris veszélyben forog.

A Leányrablás Budapesten című, nagy sikerű regény folytatásában a szerző tíz valóban megtörtént, a korabeli sajtó által dokumentált esetre igyekszik fényt deríteni, miközben e szép, izgalmas, békebeli korban valóban élt személyek és valós helyszínek sorát szerepelteti. A nyomozás csak most veszi igazán kezdetét!

„Ez tényleg remek könyv, igazi minőségi szórakoztatás. Érdekes, izgalmas, hangulatos, olvasmányos. Remélem, lesz még sok része.”
– meseanyu az előző részről, moly.hu

Hirdetés