GytAnett P értékelése


>!
GytAnett P
Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

A sokadik negatív élménnyel járó olvasás után kifejezetten jól esett ez a könyv. :) Nem mondom, hogy tökéletes volt, de ettől függetlenül tetszett. :)
Zavarónak találtam, hogy nagyon sok helyen párhuzamot lehetett vonni a Harry Potterrel, pedig esküszöm, hogy próbáltam teljesen elvonatkoztatni! De hát mit tegyek, ha elvakul HP fan vagyok? :D Szerencsére azért voltak benne új dolgok, pl. ez az elementál téma. Erről viszont A léghajlító jutott eszembe. :D Mintha a kettő ötvözete lett volna. De ettől függetlenül élveztem, mert jó kis világot teremtett a szerzőpáros. (Meg azért valljuk be, a témában már elég nehéz lehet újat alkotni…)
Azt hiszem, én megzakkannék, hogyha egy alagútrendszerben kellene élnem, de így könyvön keresztül kifejezetten tetszett. Igazából még a tanórákról egy kicsit olvastam volna többet, valahogy nagyon hirtelen kerültünk a könyv végére. Legalábbis én nagyon rövidnek éreztem, tudtam volna még egy ideig olvasgatni. :)
Többen írták, hogy ők kitalálták, hogy mi lesz a vége, de szerencsére én olyan olvasó vagyok, akit majdnem mindig meg lehet vezetni. Éppen ezért tudtam, hogy valami lesz, halvány sejtéseim is voltak, hogy nagyjából mi. Ennek ellenére mégis meg tudott lepni a végkifejlet. :)
Nagyon nagyon kíváncsi vagyok, hogy a három gyerek története hogyan is fog majd folytatódni. :)


Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

Holly Black – Cassandra Clare: The Iron Trial – A vaspróba

A legtöbb gyerek bármit megtenne, hogy átmenjen a vaspróbán. Callum Hunt viszont nem. Ő el akar bukni.
Callt az édesapja egész életében óva intette a mágiától. A fiú meg van győződve arról, hogy ha sikerrel jár a vaspróbán, és felvételt nyer a Magisztériumba, annak csak rossz vége lehet.
Úgyhogy a lehető legjobban igyekszik, hogy a lehető legrosszabb formáját hozza… A cél az, hogy csődöt mondjon, csakhogy épp ebben mond csődöt.
Így hát most várja a Magisztérium, ez az egyszerre szenzációs és vészjósló hely, ami sötét szálakkal kapcsolódik Call múltjához, és kanyargós utat mutat a jövője felé.

A vaspróba csak a kezdet, a legnagyobb próbatétel csak ezután következik…

A nagy sikerű szerzők, Holly Black és Cassandra Clare bámulatos képzelőereje nyomán most kezdetét veszi egy lélegzetelállító, szédületes, észveszejtő kaland a mágikus ismeretlenbe.

„Még vonakodó olvasókat is elragad, és a fantasy szerelmeseinek is tökéletes. Tele van rejtélyekkel és nyomokkal, a főhőse gyerekek számára is érthető problémákkal küzd, és a történet csupa kaland.” – Pamela Kramer, Book Examiner -

Hirdetés