Csoszi értékelése


>!
Csoszi
Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr

A könyv valamikor régebben, már nem emlékszem, hogy milyen okból kifolyólag felkerült a várólistámra. Valószínű, még most is ott csücsülne, ha nem választották volna ki nekem egy kihívás keretében. Mikor elolvastam a fülszöveget és pár értékelést, nem nagyon akaródzott belekezdeni. Kissé aggódtam, hogy sokáig fog tartani, de meglepő módon gyorsan tudtam haladni vele.
Vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban. Nem igazán szeretek sorozatgyilkosokról, perverzekről, szexuális aberrációkról, kínzásról olvasni. Ezeknél a részeknél fokoztam is tempót, hogy minél előbb túljussak rajtuk, minél kevesebb maradjon meg az emlékezetemben belőlük. Tetszett, hogy a történet Moszkvában játszódik, még pedig a közelmúltban. Jó volt kalandozni az orosz metropolisz utcáin, felismerni egy-egy helyszínt, és amikor megemlítettek egy-egy közéleti szereplőt, felkiáltottam, hogy róla már hallottam. Általában szeretem a váltott szemszöget. Itt azonban zavaró volt, hogy négy szereplő szempontjából olvasok időnként E/1, E/2 vagy éppen E/3 személyben.


Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr

Szergej Kuznyecov: Pillangóbőr

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Napjaink legzseniálisabb orosz írója” – Arturo Pérez-Reverte
Veszélyes, perverz, sokkolóan orosz.

Xenia egy kicsi, de befolyásos online újság szerkesztője. Hogy lenyűgözze főnökét és beindítsa a karrierjét, kockázatos lépésre szánja el magát: nyomába ered a Moszkvát rettegésben tartó kéjgyilkosnak.
Egy gondosan megtervezett weboldal segítségével akarja csapdába csalni az ismeretlen tettest. A site rövid idő alatt meglepően népszerűvé válik, és meghozza a várva várt elismerést Xénia számára. Csakhogy a lányt hamarosan teljesen rabul ejti a virtuális valóság, ahol kielégítheti a legvadabb perverzióit is. Hamarosan szembe kell néznie legsötétebb titkával: valójában azért érdekli ennyire az ügy, mert ellenállhatatlanul vonzza a gyilkosságokban megnyilvánuló kegyetlen szexualitás. Egyre inkább az ismeretlen tettes megszállottjává válik, amitől veszélybe kerül a törékeny egyensúly élete két része között. Mindeközben a gyilkos érdeklődése is felébred a lány iránt.
A fiatal orosz író sokkoló thrillere hazájában kultuszt teremtett. Kendőzetlenül bemutatja, hogy az online világ szabadsága a legelvetemültebb aberrációknak is teret enged

Hirdetés