pipacstappancs értékelése


>!
pipacstappancs
Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Egy szicíliai származású olasz író krimije- azt hiszem, ebben a meghatározásban nagyjából benne foglaltatnak a könyv gyengéi és erősségei (már amennyire az olasz ismereretségeim alapján következtetni mertem.)
– Az olaszok imádnak enni. Annyira ínycsiklandóan vannak megemlítve Montalbano étkezései, hogy már csak egy menü felvillantása után is legszívesebben felfalnám a hűtőnk egész tartalmát!
– A krimi-sorozat pörgős és izgalmas. Igazi bűnbandák és maffiózók vannak benne, akik nem mindig buknak le. (élethű…)
-De nekem néhol kicsit kapkodó a történetvezetés: túltördelt és olykor zavaros az elbeszélés. Montabano úgy cikázik a nyomozás helyszínei között, mintha teleportálna, míg mi elolvassuk a gondolatait…

Összességében tudom ajánlani.. Ha fiam lenne, kb 12 évesen adnám a kezébe, ha lányom, és hasonlít az anyjára, minimum 17. :D


Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Andrea Camilleri: Az uzsonnatolvaj

Montalbano felügyelő nem panaszkodhat tétlenségre, mert Vigatában, e varázslatos szicíliai városkában egyszerre két gyilkosságra derül fény. Az első áldozat egy ismeretlen tunéziai holttestére egy halászbárkán bukkannak rá, majd egy vigatai kereskedő megkéselt tetemét találják meg lakóházának liftjében. A két eset között látszólag semmi összefüggés nincs.

Sciasciától tanultam: a krimi a legbecsületesebb irodalmi műfaj, mert az olvasó és az író egyenrangúak; az olvasótól ugyanolyan szellemi erőfeszítést kíván, mint a történet írójától. (Andrea Camilleri)

Hirdetés