Sippancs P értékelése


>!
Sippancs P
Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár

Nagyon-nagyon szerettem ezt a könyvet, és teljes mértékben a hatása alá kerültem, de két dolog miatt mégsem tudok maximális csillagot adni rá: az egyik a fordítás, a másik Emely.

A fordítás szerintem valami borzalmasra sikeredett. Teljesen az volt az érzésem, hogy egy utcáról betévedő ember tükörfordítását olvasom, aki egyrészről nem ismeri a szinonima jelentését, másrészről fogalma sincs arról, hogy hogyan kommunikálnak a mai fiatalok. Mert hogy egy 23-24 éves egyetemista nem köszön el úgy a barátjától, hogy „szeretettel üdvözöl”, az holt biztos! És hogy nem használ olyan szófordulatot a mindennapokban, hogy „írd és mondd” (amiről én személy szerint soha nem is hallottam – ettől függetlenül utánanéztem, és valóban létezik), az még biztosabb! És hogy folyton „kincsem”-nek szólítsa a barátját/barátnőjét, és ne tudja mással jellemezni, mint az „édes” jelzővel (vagy ezerszer!), annál biztosabb a világon nincs! Úgyhogy igen, kiakadtam a fordításra.

Aztán ott volt Emely. Istenem, ki képes ezt a nőt Alexen kívül kedvelni, de komolyan?! Egy hisztis, beképzelt, idegesítő liba, akinek annyira szánalmas a viselkedése, hogy arra nincsenek szavak. A történet ¾-ében nem csinált mást, mint Elyast szapulta, egy olyan mondvacsinált dolog miatt, amiért már alapból megérdemelne egy alapos, szívlapátos verést. És nemhogy észrevette volna, hogy – Elyas személyében – micsoda kincs üthetné a markát, ha mélyebbre ásna, nem… még ő játszotta a büszke dámát! Brr, ki nem állhatom az ilyen nőket!

Ezt a két dolgot leszámítva viszont imádtam a történetet. Elképesztően humoros, szórakoztató és olvasmányos volt, aminek hála csak úgy faltam a sorokat, Elyas és a Mustangja pedig hmmm… ha elvinne egy körre, biztosan nem mondanék nemet! :)

Jöhet a folytatás!

10 hozzászólás

Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár

Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár

Nem létezik olyan lány, aki elfelejtené, milyen is volt az első szerelem ezt senki sem tudja jobban, mint Emely. Hét év után találkozik ismét Elyas-szal, a jó megjelenésű, kedves, és világítóan türkizzöld szemű sráccal. Legjobb barátnőjének bátyja, aki már egyszer teljesen összezavarta az életét, és ezeket a sebeket még mindig mélyen magában hordozza. Emely teljes szívéből utálja őt. Sokkal inkább a rejtélyes, e-maileket író Lucára irányítja a figyelmét, aki az érzékeny és romantikus üzeneteivel megérinti a szívét. A két férfi különböző irányba tereli Emelyt, akinek el kell döntenie, melyik közülük, aki megmutatja neki az igazi énjét.
De vajon tényleg beleszerethet valaki egy ismeretlenbe, vagy jár egy második esély az első szerelmednek?

Hirdetés