nettikeee P értékelése


>!
nettikeee P
Theresa Révay: A hársak felett az ég

Hát, elég sokáig tartott olvasni, sok volt a lelkizés, meg kellett emészteni.
Amikor elkezdtem olvasni, nem tudtam, hogy ez a második rész, de igazából nem is zavart annyira. Az előző nélkül is egy kiforrott, kerek történet.
A sok szereplő, akik közel állnak egymáshoz, annyira érdekes, ahogy a szálak szét- majd összekapcsolódnak, végül mindenki mindenkivel.
Tetszett, hogy mindenki annyi nyelven beszél, sokszor inkább csak az járt a fejemben, éppen milyen nyelven szólalnak meg a szereplők. :)
Natasát nem kedveltem a könyv elején, olyan hullámzó az egész személyisége, de a végére megszerettem. Talán azért, mert újságíró lett?
Felixet nem, és Axelt sem igazán kedveltem, annál inkább a kis Lillit. Ő volt szerintem a gyerekek közül a legerősebb, a legtürelmesebb, így a legszerethetőbb.
Nos… Max és Xénia Nos… Hm… Igencsak lehetetlen páros, ami mégis lehetséges. Fenséges és nyomorúságos egyszerre. Max emlékeztet engem valakire, míg én elég könnyen azonosultam Xéniával. Bár én nem vagyok ennyire erős…


Theresa Révay: A hársak felett az ég

Theresa Révay: A hársak felett az ég

Párizs, a II. világháború vége. A divat fővárosa felszabadult, és lassan ébredezik kényszerű álmából. A harmincas évek legkeresettebb modellje, az orosz származású Xénia Osszolina most mégis a szétbombázott Berlinbe tart, hisz csak egyetlen cél lebeg a szeme előtt: viszont kell látnia Maxot, az egyetlen férfit, aki valaha is megérintette a szívét. A koncentrációs táborból szabadult egykori sztárfotós azonban csak halovány árnyéka önmagának… A romba dőlt városokban már egy újabb nemzedék próbál szembenézni sorsával. Natasa, Xénia lánya rájön, hogy apja a nácikkal kollaborált, és hogy édesanyja születésétől fogva hazudott neki. A Franciaországban bujkáló fiatal testvérpárnak, Lili és Felix Lindnernek pedig az elfogadhatatlant kell elfogadniuk: hogy szüleik és kishúguk meghaltak a gázkamrákban. De vajon mennyi fájdalmat bír elviselni az emberi szív? E New Yorkban, Berlinben és Párizsban játszódó tragikus és hiteles családregényben megelevenednek előttünk a háború utáni korszak komor és mégis reményteljes évei.

Hirdetés