Attila_Saw értékelése


>!
Attila_Saw
Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója

A borítója gyönyörű, és elvileg észre lehet venni rajta valami különlegeset, amit még keresek, de remélem, majd megtalálom rajta.
A történet kitalációja nem tűnik eredetinek, de mégis egyedinek tudom titulálni, ahogyan az Író átadta a sztorit. Egyáltalán nem ilyet vártam, ez annál különlegesebb és komolyabb témájú.
Érdekesnek láttam, hogy az autista gyerek és a képzeletbeli barátja, aki úgy tűnik, tényleg valóságos, de mégsem…(szóval ez bonyolult), mennyi különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, mennyire mások. Míg Max a befelé forduló személyiségű, addig Budo pont, hogy ellenkezőleg, nagyon is nyitott, érdeklődő, barátságos barát.
A cselekmény szól önzésről, önfeláldozásról, életcél megtalálásáról, halálról, életről, egy tragikus eset fel nem dolgozásáról, a szeretet erejéről…
Jó választás volt, hogy Budo lett a narrátor, és az ő szemszögéből ismerhettük meg több történetnek a szálait is. Tetszett, ahogyan Dicks kigondolta a képzeletbeli barátok létezésének meneteit.
A hangulata valahol nevettetős, izgulós, kalandos, megható, szomorú.
Lehet, hogy tényleg ifjúsági a könyv, de szerintem minimum kb 15 éveseknek és felnőtteknek ajánlatos.
Örülök, hogy eljutott hozzám ez a könyv.

10 hozzászólás

Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója

Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója

A nevem Budo.
Öt éve vagyok életben. Öt év nagyon hosszú idő valakinek, aki olyan, mint én.
A nevemet Maxtől kaptam. Ő az egyetlen ember, aki lát engem.
Azt tudom, amit Max tud, de néha nála többet is. Tudom, hogy Max veszélyben van.
És azt is tudom, hogy én vagyok az egyetlen, aki megmentheti őt.

Szívfacsaró és szívmelengető könyv kamaszoknak és felnőtteknek a szeretetről, a hűségről és a képzelet erejéről – gyönyörű történet mindazoknak, akiknek volt már igaz barátja…akár valós, akár képzeletbeli.

Hirdetés