encus625 P értékelése


>!
encus625 P
Benedek Szabolcs: A vérgróf

Ha már az Egri Molyklub a távollétemben vámpíros témát választott a következő találkozóra, igyekeztem azt minél vámpírmentesebb könyvvel megúszni. Azt hiszem, ez sikerült is. :)
Elég vegyesek az érzéseim a könyvvel kapcsolatban.
Tetszett, mert..
– A korabeli Budapest életének bemutatása érdekes volt, bár nem ismerem nagyon a fővárost, aki ma is ezekben az utcákban él, azoknak ez külön élmény lehet.
– Időnként felbukkannak valós személyek. Mindig azt már vártam mikor bukkan fel egy újabb ismert figura.
– Rájöttem, hogy ki a gyilkos! :) Annyira egyértelmű volt volt… Ugyanakkor ezért nem is tetszett, mert se nem krimi, se nem vámpírregény nem volt.

Nem tetszettek ezek a részek, dolgok:
– Nem volt elvarrva minden szál, a gyilkos miért ebből körből választott áldozatokat? Ennek biztos volt valami oka, de egy szó sem esik erről.
– A gróf és Titusz filozofálgatása már időnként sok volt, illetve Etelka és „ügyfélkörének” dolgait is kevesebb oldalszámban jobban elviseltem volna.
– Nehezen indult be a könyv, ráadásul ekkoriban elég kevés időm is volt olvasni. Kicsit zavart, hogy nem volt egy igazi főszereplő. Nekem a gróf sem volt az, a többiek meg pláne nem. És hiába volt sok szereplő, egyiket sem tudtam megkedvelni.

A következő részt is elolvasom majd egyszer.

>!
Libri, Budapest, 2012
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633100868
3 hozzászólás

Benedek Szabolcs: A vérgróf

Benedek Szabolcs: A vérgróf

Mindig esténként tűntek elő, néha csapatosan, többnyire azonban egyedül. Hogy pontosan hogyan és mikor érkeztek, arról senki nem bírt megbízhatót mondani. Volt, aki azt állította, hogy ugyanott laknak, amerre dolgoznak is, napközben alszanak és megbújnak valamelyik bérkaszárnya zugában, s csupán napszálltakor merészkednek elő. Mások akár meg is esküdtek volna rá, hogy a város egy másik fertályából jönnek és szekéren hozzák őket… Most is csak annyit lehetett tudni, hogy megint meghalt közülük az egyik.

A székesfőváros utcáin arat a halál: a rendőrség elképzelhetetlen brutalitással meggyilkolt prostituáltak holttesteire bukkan szerte a városban, a Városligettől kezdve az előkelő Ó utcai bordélyon át egész a ferencvárosi munkásnegyedekig. 1910-et írunk: az újabban már villanyfényben úszó Andrássy úton még egymást kerülgetik a konflisok és az automobilok, a legendás kávéházakban pedig Ady Endre és Molnár Ferenc társaságát keresik a szépreményű költők és hírlapírók. Ezzel egy időben pedig különös vendég érkezik Budapestre, hogy néhány hónapi rejtőzködés után egyszerre csak az előkelő szalonok és úri társaságok kedvencévé váljon: Saint-Germain grófja, aki egyenesen Rákóczi fejedelem leszármazottjának mondja magát, és a világtörténelem legkülönbözőbb korszakaiból származó történeteinél csak a szokásai különösebbek. Éjszaka él, akárcsak a város, és még soha, senki nem látta enni…

Hirdetés