Devalyn értékelése


Devalyn>!
Esther G. Wood: A sátán nevében

Uhh… Ez meg mi volt? Elvből nem hagyok félbe könyvet, de ezt kár volt végigolvasni. A felénél ráadásul egy vázlatszerű részben előre benne van, hogy mi fog történni… Már csak azért folytattam, mert úgy gondoltam, hogy ez csak valami félrevezetés, és még nagyon meg fog lepni valami csavaros fordulattal. Sajnos nem így történt.


Esther G. Wood: A sátán nevében

Esther G. Wood: A sátán nevében

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jenny James elszegődik titkárnőnek Brian Travoyhoz, aki volt rendőr, de öröksége folytán pénzhez jut és magánnyomozó-irodát nyit újonnan vásárolt házában. Brian elvált, van egy hétéves kislánya. Jenny furcsa dolgokat tapasztal a házban, pszichológushoz fordul, azt hiszi, vele van baj. A beszélgetés során szóba kerül Jenny tizenhétéves fia, Dale is, akiért az asszony megmagyarázhatatlan okokból erősen aggódik. A pszichológus fölveti: Dale esetleg sátánista.
Arthur Frost kerületi főügyész különös telefonokat kap, majd nyolcéves kislánya eltünik. Travoyhoz fordul, aki időközben magához vett egy nemrég szabadult zsebest, Jimet. Jim végzi a „kulimunkát”, figyeli például Frasert, akinek felesége gyanakszik férjére, hogy az megcsalja őt.
A sátánista emberáldozatot készülnek bemutatni, ehhez „előtanulmány” Frost kislánya. A gyereket végül visszaadják és zsarolni kezdik Frostot. Közben nyomoznak valamikori Nagymesterük, a szektaalapító lakhelye után – rá is bukkannak, és az nem más, mint Brian háza.