tmezo P értékelése


>!
tmezo P
Fábián Janka: Búzavirág

Örömmel olvastam újra Ella és Blanka, valamint a Pálóczy család életéről. Kifejezetten jó volt, hogy szinte onnan folytatódott, ahol a Koszorúfonat véget ért. Sajnálatos és szomorú események sora követte egymást a család életében, amelyben Ella volt a szilárd pont.
Érdekes volt az 1900-as évek elejéről olvasni, a mozgófilm megjelenéséről, az 1. VH-ról, ami szokásos módon beleszövődött a család életébe is. Teljesen bele tudtam élni magam, ott voltam Mimivel mindenütt. Szimpatikus lány volt, nem tűnt elkényeztetettnek, sőt inkább kitartónak, aki mindig véghezvitte, amit elgondolt. Így érkeztünk meg a háború után Amerikába, ami már teljesen más hangulatot kölcsönzött a történetnek. Különös élmény volt belecsöppenni a filmezés és Hollywood világba, de szívesen olvastam.
Szeretem az ilyen hosszú időszakokat átölelő történeteket, amilyen Mimié is. Érdekes végigkövetni az életét, belebújni egy kicsit a bőrébe, átélni a történelmet.

7 hozzászólás

Fábián Janka: Búzavirág

Fábián Janka: Búzavirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Hirdetés