Czoff értékelése


>!
Czoff
Gabriele Haug-Schnabel: A Bili Tudománya

Gabriele Haug-Schnabel: A Bili Tudománya avagy szobatisztaság felsőfokon

Kicsit csalódás volt. A cím alapján azt vártam, hogy a kezdeti nehézségeken sikerül majd túllendíteni a könyv, „hogyan is fogjunk neki, milyen praktikákat használhatunk” fejezeteket vártam, ám ezek vannak kisebbségben.
A könyv leginkább a szobatisztaságra nevelés során felmerülő komolyabb/későbbi problémákra helyezi a hangsúlyt.
Nem volt rossz könyv, konkrét példákat hoz, de remélem, hogy nem kell újra olvasnom többé ;)


Gabriele Haug-Schnabel: A Bili Tudománya

Gabriele Haug-Schnabel: A Bili Tudománya

Kedves Szülők!

Miért is olvassák ezt a könyvet?

Mert kisbabát nevelnek, és érdekli Önöket a szobatisztaságra nevelés? Tájékozódni szeretnének, mielőtt gyermeküknél ez a téma aktuálissá válna? Ebben az esetben jó ha tudják, ez a könyv egy gyermekközpontú és modern felfogást képvisel. Kérdéseikre meg fogják találni benne a válaszokat, nyomon követhetik gyermekük fejlődési szakaszait és jobban megérthetik, a fontos összefüggéseket. A 2. és 3. fejezetből megtudhatják, hogyan segíthetnek gyermeküknek az előttük álló feladatok megoldásában.
Vagy azért olvassák ezt a könyvet, mert gyermekük épp mostanában kezd szobatisztává válni? Talán időközben már sikereket is elért ezen a téren, Önök pedig feszülten figyelik, hogy mi következik most, és a maradéktalan siker érdekében mindent helyesen szeretnének tenni. Épp erről az átmeneti időszakról hangzik el olyan sok ellentmondásos dolog, mely megzavarhatja Önöket. Ebben a könyvben a szobatisztává válás természetes lépéseiről olvashatnak, arról, hogyan segíthetik továbblépni az első sikerek után, egyszóval arról, hogyan jön el a tiszta nadrágok, száraz nappalok és éjszakák időszaka. (1. ,3. és a 8 fejezet)
Vagy azért olvassák ezt a könyvet, mert gyermeküknél másként zajlanak a dolgok? A bilizés még mindig nem úgy zajlik, mint amire számítottak, és amiben reménykedtek. A bepisilés és bekakilás pedig lassan de biztosan folyamatos problémává válik gyermekük és az Önök számára. Biztos vagyok benne, hogy e könyv elolvasása után jobban megértik majd a helyzetet, és tudni fogják, hogyan segíthetnek tudatosan gyermeküknek. Többek között a 4.,5. és 9. fejezet szól Önöknek.
Munkám során tapasztalhattam, mekkora nyomás nehezedik a szülőkre és a gyerekekre. Meg szeretném Önöknek mutatni, sőt be szeretném bizonyítani, hogy gyereküknek valóban segíthetnek a szobatisztává válásban, még akkor is, ha a sikeres segítség talán teljesen másban rejlik, mint ahogy azt most elképzelik.

Dr. Gabriele Haug-Schnabel

Hirdetés