deen értékelése


>!
deen
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Egy nagyon izgalmas, újszerű, mágikus krimit olvashattam. A könyv nagyon ütősen indul, egy öngyilkossággal, ami körül nagyon sok a megmagyarázhatatlan dolog. Ezt követően megismerkedünk az igen nagyszámú főszereplőgárdával, amelynek tagjai nem is lehetnének különbözőbbek, egy valamin azonban osztoznak, a mágián. Emellett persze mindannyian problémákkal küzdő tinik is: egyikük a pattanásai miatt aggódik, a másik a testével nem elégedett, a harmadik cigizi, füvezik és egyéb ballépéseket követ el, vagy éppen evészavarral küzd, önbizalom hiányos, bizonytalan. Egyébként a szereplők életének leírása nekem nagyon tetszett, nagyon sok mindent megmagyarázott, és igazi kihívássá tette az együttműködést. Bevallom én sejtettem ki a gyilkos, de a magyarázat sok érdekességet és meglepetést tartalmazott. Igazán élveztem az egész könyvet, nagyon gördülékeny és izgalmas volt a cselekmény, helyenként borzongató volt, helyeként vicces és szomorú. A befejezés pedig szerintem nagyon meghatóra sikeredett. Várom, hogyan folytatódik a harc és mire képesek még a kis boszik.


Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A kör

Boszorkányok pedig vannak

Engelsfors apró, festői kis város Svédországban. Az itteni középiskola elsősei között van hat lány, akik különböznek a többiektől. Semmi közös nincs bennük, csupán az, hogy mindegyikükben természetfeletti erő lakozik.
Épp hogy elkezdődött a tanév, amikor egy halott fiút találnak az iskola egyik mosdójában. Mindenki öngyilkosságra gyanakszik, kivéve a hat lányt. Egyedül ők sejtik az igazságot. Egyik éjjel, amikor a hold kísérteties vörös színre festi az eget, a lányok találkoznak a parkban. Maguk sem értik, mi vezette őket oda, csak azt tudják, szükségük van egymásra. Boszorkányok lettek. Egy ősi prófécia szerint kiválasztottak.
A rejtélyes gyilkosság óta a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Pedig fogytán az idő, mert valami vadászik rájuk, és ha nem találják meg, nem pusztítják el az ismeretlent, akkor ők halnak meg…
Kiállhatatlan szülők, iskolai gondok, barátság, szerelem, varázslat és halál tölti be az ifjúsági Engelsfors trilógia első kötetének lapjait.
A fiatal svéd szerzőpáros első közös könyve hihetetlen sikert aratott, és már huszonegy nyelven olvasható.

Hirdetés