kvzs P értékelése


>!
kvzs P
Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól

Olyan ez a könyv, mint a köptető. Furcsa íze van, sokáig nem tudsz tőle szabadulni, de tudod, hogy szükséges.
Olyan ez a könyv, mint egy feldíszített torta. Amikor meglátod nem vagy kíváncsi az ízére.
Olyan ez a könyv, mint a séta a nyári esőben. Nem a cél a lényeg, hanem a séta maga.
A történet és a szöveg felcserélődik és a történet szolgálja ki a szöveget. Nem az a lényeg, amit mutat, hanem ahogy mutatja. És ez a hogyan nekem tetszett.


Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól

Pék Zoltán: Feljövök érted a város alól

Corvinus élete olyan, mint a neve: kölcsönzött. A túlélésre játszik, és mint a többi shiftelő, dolgokat ad-vesz, radar alatt, a város alatt. Egy olyan Pesten él, amely a régi belvárost elhagyva egyre kijjebb és feljebb szorul, egy olyan Budával átellenben, amelyet egy szinte faji alapon működő egyház ural.

Corvinust ebben a kettéhasadt városban utoléri a saját múltja, és lehetősége adódik helyrehozni a dolgokat. Vagy, ha azt nem is, akkor legalább bosszút állni. Kimozdul a mindennapi életéből és teréből, hogy visszatérjen egy olyan világba, amely egyszer már kivetette magából.

Ebben a történetben a jövő itt van, és egyfolytában vége. Pék Zoltán disztópiája egy felismerhetetlenségig eltorzult Budapest mélyére invitálja az olvasót, és vezeti keresztül egy cselekménnyel teli, izgalmas történeten, melyben csak menekülés van, de menekvés nincs.

Hirdetés