borga értékelése


>!
borga
Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Nagyon bírom ezt a jó zsaru-rossz zsaru játékot, amit Lukjanyenko és Vasziljev játszik azzal, hogy megosztják egymás között az Éjszakai és a Nappali Őrség történeteit. Más hang, más szemszög, az egyes oldalak történetei saját irányt visznek, miközben egymáshoz is kapcsolódnak. Emiatt időnként ugrunk is az időben.
Anton ugyan méltatlanul magasan van, de egyrészt legalább nincsenek allűrjei, másrészt olyan elbeszélőre van szükség, aki elég közel van a tűzhöz, hogy rajta keresztül be lehessen mutatni az újabb és újabb érdekességeket, ami a másféle világ dinamikáját cincálja.
Jó kis szórakoztató sorozat.


Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Szergej Lukjanyenko: Új Őrség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy kövér, csúnyácska tízéves kisfiú személyében nagy erejű, hasonítatlan Fénypárti próféta jelenik meg Moszkvában. Ezzel újból megbomlani látszik a Fény és a Setét egyensúlya. De nem ez a legnagyobb baj. A próféták jövendölése, ha az emberek tudomására jut, feltétlenül be is teljesedik, és ez rendszerint háborút, országok és népek pusztulását jelenti. A Homály elküldi tehát teljes hatalmával rendelkező megtestesülését, a Tigrist, hogy megölje a hírhozót, és bárki mást is, aki esetleg meghallgatta.
A moszkvai Éjszakai Őrség megpróbálja megállítani az ítéletvégrehajtót, de Anton Gorogyeckijnek és társainak rá kell döbbenniük, hogy soraik között olyanok is vannak, akik magát a Homályt akarják eltörölni. Márpedig akkor megszűnik a mágia, a Másfélék elvesztik minden rendkívüli képességüket. És a világ visszavonhatatlanul megváltozik.

Hirdetés