Amapola P értékelése


>!
Amapola P
Agatha Christie: A frankfurti utas

Jól megírt jelenetek lebegnek a semmi ködében, szerethető szereplők szerencsétlenkednek. A végére érve már komolyan arra gondoltam, hogy velem van a baj: akárhonnan nézem nem áll össze a történet, de aztán a wikin ezt találtam:
„Robert Barnard: Prizes should be offered to readers who can explain the ending.” (Díjat kellene felajánlani azoknak az olvasóknak akik el tudják magyarázni a befejezést.)
https://en.wikipedia.org/wiki/Passenger_to_Frankfurt


Agatha Christie: A frankfurti utas

Agatha Christie: A frankfurti utas

Sir Stafford Nye ragyogó képességű angol diplomata, de nem tartja a merev szokásokat, és a legfontosabb pillanatokban sem tagadja meg sajátos, vesébe látó humorát.
A diplomáciai testület véleménye szerint különös, rendhagyó figura.Lehet, hogy valami módon ennek is szerepe van abban, hogy egy ködös napon, amikor Genf helyett Frankfurtban száll le a gépe, egy rejtélyes fiatal nő különös segítséget kér tőle? Nye belemegy a játékba, és ezzel megmenti a nő életét.
A sajátját azonban e perctől fogva állandó veszély fenyegeti. A diplomata hihetetlen játszma fontos szereplőjévé válik. Segítéségvel fény derül az egész világot fenyegető összeesküvésre, melynek nem kisebb célja van, mint a földgolyó minden részére kiterjedő hatalom megszerzése.
Készen áll az ideológia, megvannak az új próféták, szerveződnek az osztagok, áramlanak a fegyverek. Az összeesküvés vezetői a kábítószer-kereskedelmet is kézben tartják, így mindenütt engedelmes, drogon élő rabszolgákra is számíthatnak…
Mindezt a háttérből professzionális gyilkos irányítja…

Hirdetés