Nefi értékelése


>!
Nefi
Rejtő Jenő (P. Howard): Az előretolt helyőrség

Talán tiniként olvastam először Rejtőt. Nagyon megfogott. Addig nem találkoztam azzal a fajta humorral, ami Rejtőt jellemzi. Emlékszem este kezdtem neki és éjszakába nyúlóan olvastam és hangosan nevettem a könyvein.
Éveken át nem olvastam Rejtőt. Aztán nemrég egy antikváriumból hazahoztam egy
könyvét…. gondoltam elviszem nyaralni. De egészen mostanáig mégsem olvastam el. Kíváncsi voltam, hogy meg tud-e még fogni magának engem Rejtő. Jelentem igen is, meg nem is. A történetekből azért már kinőttem, de a humorából nem :) Még mindig szeretem a humorát, és ha már nem is visítva nevetek rajta, de azért jókat mosolygok, és jókat derülök néhány mondatán. Az előretolt helyőrségnek és még 2-3 művének mindig lesz a polcomon hely, no és a szívemben is :) Ő nekem már a ponyvák közt a klasszikus :)))

2 hozzászólás

Rejtő Jenő (P. Howard): Az előretolt helyőrség

Rejtő Jenő (P. Howard): Az előretolt helyőrség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Humor és feszítő izgalom keveredik Az előretolt helyőrség című vérbeli P. Howard-regényben. Nemcsak azért, mert a Galamb nevű légiós, aki az afrikai kikötők félelmetes hírű verekedője, tulajdonképpen valamikor szép jövő előtt állott, de elszegényedett angol nemesifjú, aki minden verekedésben nemcsak azért van benne, mert a halált keresi – hanem azért is, mert a sorozatos véletlenek folytán egy rejtélyes gyilkos nyomát kutatja, miközben ő maga is a gyilkosság vádjával hadakozik. Az izgalmas kalandok során megtudjuk, hogy a karóra nem feltétlenül az idő múlását hivatott szolgálni, és azt is, hogy a legváratlanabb helyzetekben fel-felbukkanó és furcsa módon mindig dalos kedvű szellemből lehet bátor és egyben bűbájos feleség is…

Hirdetés