gybarbii értékelése


>!
gybarbii
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány

Az egyik legviccesebb könyv, amit valaha is olvastam. Édesapám már olyan régóta mondja, hogy olvassak Rejtőt, de eddig csak húztam, halasztottam, míg nem kézbe vettem a Piszkos Fred, a kapitány c. könyvet. Igen, ez volt az első olvasmányom Rejtőtől, és imádtam! Az nem is kifejezés! Ilyen jó könyv mellett nem könnyű vizsgákra készülni! :)
Nem csak Rejtő stílusa győzött meg, hanem a történet is nagyon tetszett. Habár a cím Piszkos Fred nevét viseli, a főszereplő mégis inkább Fülig Jimmy volt, persze ettől még a kapitányról is kiderült jó pár dolog, pl. hogy ki is ő valójában. Ezt nem gondoltam volna, persze lehet, hogy még csak kezdő vagyok Rejtőből! :)
A mogorva kapitányt, a bolondos Fülig Jimmy-t, a herceget, Nagy Bivaly-t, minden szereplőt nagyon megszerettem, velük és rajtuk nevettem végig a könyv során. Illetve majdnem frászt kaptam, amikor a régens herceg holtteste harmadszor is előkerült… :D
Még Rejtőt! Megyek is, megnézem, melyik kötetet vannak bent a könyvtárban! :)

Ui.: Ne kövessétek el a hibámat, csak otthon, zárt ajtók mögött olvassátok a könyvet! Semmiképpen se vigyétek magatokkal tömegközlekedési eszközökre, mert az emberek nagyon furcsán fognak rád nézni, mikor hangosan kuncogsz, vagy éppen majdnem megfulladsz, mert próbálod elnyomni a hangos nevetésedet!

4 hozzászólás

Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány

Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Az elveszett cirkáló” közmegbecsülést kiérdemelt kapitánya, Piszkos Fred ebben a kötetben új oldaláról mutatkozik be: érző szívű atyaként, aki a maga módján mindent elkövet, hogy isten kegyelméből trónörökössé lett fiát az uralkodói székbe segítse. Közben megismerjük Fülig Jimmyt is, aki bár Piszkos Frednek régi ellenlábasa, ez alkalommal úgy is mint szépíró, úgy is mint „beugró” trónörökös-herceg, Fred kapitány malmára hajtja a vizet, pedig szíve szerint csak kedves csontnyelű kését keresi, amit véletlenül mindig valaki hátában felejt.

Hirdetés