Lisie87 P értékelése


>!
Lisie87 P
Dallos Sándor: A nap szerelmese

Gyönyörűen megírt könyv egy viszontagságos, de nagy életről! Sokszor megkönnyeztem a könyvet, mert az író úgy írta le Munkácsy gondolatait, hogy megérintették a lelkemet. Nagyon sok elgondolkodtató és szép motívum van benne. Olvasás közben szinte éreztem, hogy a fiatal festőben Isten keze munkálkodik! :)
Kicsit olyan érzésem volt, mint amikor középiskolában olvastam a kötelezőket, régies írásmód, régi könyv, de ez most kivételesen nagyszerű élmény volt! :)
Jó azért Munkácsy és a nőkkel való kapcsolata miatt néha forgattam a szemeimet! :D


Dallos Sándor: A nap szerelmese

Dallos Sándor: A nap szerelmese

Munkácsy Mihály, a legnagyobb magyar festő regényes életrajzának első része ez a könyv. Nehéz fiatalsága, pályakezdő éveinek viszontagságai összegződnek e kötetben, bemutatva a századvégi magyar Alföld világát, a polgárosodó főváros forgatagát, a bécsi festőiskolát. Szinte népmesehősként indul el életútján a kis asztalosinas. Pályája töretlenül ível felfelé, mégis már ebben a kötetben felsejlenek a tragédiák, amelyek egész életútján ott sötétednek. Hite, energiája, a szépség utáni vágya, tehetsége azonban elpusztíthatatlan, a tragédiák is művészete kiteljesedésének eszközei.