RosszQtya P értékelése


>!
RosszQtya P
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó

Bowden „báttyó” igen csak meglepett ezzel a könyvvel, egész más hangulatú könyvet írt mint amit már megszokhattunk tőle.Még a humort is csatasorba állította, aminek igazán örülök, mert sokkal szellősebb lett tőle a történet, dacára a rengeteg gyilkolászásnak. Én a főhőst elég nehezen tudtam elfogadni.Miért pont egy szerencsétlen, minden lében kanál részeges, igen csak középszerű alakot kellett választania? Persze, lesz jellemfejlődés, meg minden, de én mégsem tudtam teljesen elfogadni őt. A szerelmi szál is olyan esetleges, kidolgozatlan volt, én feleslegesnek is éreztem. Mindazonáltal a könyv nem volt rossz, sőt, a sok pergő cselekmény miatt izgalmas lett. Egy kicsit többet kalózkodhattak volna benne, akkor adok még egy plusz fél csillagot.


Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó

Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó

„Lenyűgözött a csuklyás alak látványa. Szinte hipnotizált a halál végrehajtója, aki az őt körülvevő vérontással mit sem törődve, csak az alkalmas pillanatra várt, hogy lesújthasson.”

A kalózkodás aranykorában járunk, amikor csábít az ismeretlen Újvilág. Edward Kenway, egy gyapjúkereskedő elkényeztetett fia képtelen ellenállni a nyílt tenger, az arany és a kalandos élet vonzásának.

Amikor a családi gazdaságot megtámadják, kapva kap a lehetőségen, és megszökik. Hamarosan kora legrettegettebb kalózai között emlegetik a nevét.

A mohóság, a becsvágy és az árulás azonban a nyomába szegődik, és amikor egy megdöbbentő összeesküvés bizonyítékaira bukkan, amely azzal fenyegeti, hogy mindent elpusztít, ami kedves számára, utat enged a kíméletlen megtorlásnak…

Így belesodródik az Orgyilkosok és a Templomosok között fennálló évszázados küzdelembe.

Az Ubisoft díjnyertes videójátéka alapján.