Csoszi értékelése


>!
Csoszi
Jamie McGuire: Red Hill

Még soha nem olvastam zombikról, és meg kell mondanom, hogy nem lett a kedvencem a könyv, de nagyon izgalmas volt, és valami miatt megfogott, elgondolkodtatott, hogy ha velem történne ilyen szörnyűség, mit tennék, túlélném-e. Nem egy ledarálós könyv, amit megfogok és egy ültő helyemben elolvasok. Időnként be kellett iktatni hosszabb-rövidebb szüneteket, hogy emésztődjön.
A történet azzal indul, hogy kitör egy halálos járvány, és természetesen mindenki pánikba esik, menekül, és megpróbál olyan helyet keresni, ahol biztonságban lehet, olyan dolgokat szerezni és felhalmozni, amelyek a túléléshez szükségesek. A szereplők többségét megkedveltem és szorítottam nekik. Egyes személyek sorsának alakulásával egyáltalán nem voltam kibékülve spoiler. A kedvenceim: Nathan, Szúnyog, Ashley, Cooper, Joey és Scarlet, nem feltétlenül ebben a sorrendben. Scarlet-et tartottam a legerősebbnek, aki annyira bizakodott és hitt abban, hogy a lányai hónapok után is életben vannak. Úgy érzem, hogy ez a remény tartotta őt életben.
A könyv lezárásával is elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy a túlélők helyesen döntöttek azzal, hogy nem hagyták el a tanyát. spoiler


Jamie McGuire: Red Hill

Jamie McGuire: Red Hill

Scarlet, Nathan és Miranda. Három idegen, mégis közös sors.
Scarlet és két lánya egyedül néznek szembe a mindennapok nehézségeivel. Nathant elhagyta felesége, és már nem emlékszik, milyen érzés szerelmesnek lenni; csak kislánya, Zoe tartja benne a lelket. Miranda legnagyobb gondja az, hogy az új VW Bogara nem elég nagy ahhoz, hogy nővérével és két barátjukkal elmenekülhessenek egy hétvégre a záróvizsgák elől.
Amikor világszerte jelentések érkeznek egy halálos járványról, mely nem csak öl, de élőhalottá változtatja a fertőzötteket, ezek a hétköznapi emberek, rendkívüli körülményekkel szembesülnek, és sorsuk hirtelen összefonódik.
Mikor rájönnek, hogy nem tudnak elfutni a veszély elől, Scarlet, Nathan és Miranda kétségbeesetten kutatnak menedék után egy félreeső, Red Hill nevű farmon.
Itt kell szembeszállniuk a rájuk támadó zombik seregével. És küzdeniük a saját életükért, ami egyben az emberiség túlélését is jelentheti. Amikor vége a világnak, túlélhet-e a szeretet?

Hirdetés