DarknessAngel értékelése


>!
DarknessAngel
Jojo Moyes: Páros, páratlan

Ez volt az első könyvem Jojo Moyes-tól (a neve még mindig bolondosan hangzik :D) , de ha a többi is ilyen szuper, akkor alig várom, hogy olvashassam.
Olyan hitelesen ír mindenről, az ember úgy érzi, ott van a történet közepében. Jess, az egyedülálló anya szerepében csodálatos. Jó olvasni végre egy olyan karakterről, aki nem fullad az önsajnálatban, nem kesereg az életén, hanem pozitívan áll hozzá minden egyes kihíváshoz, és megy tovább, akármit is hajít az élet az útjába. Nicky és Tanzie, a két gyerek, is nagyon megkedveltette magát velem. Sokszor majd megszakadt értük a szívem, de persze a végén minden jóra fordult.
Nagyon tetszett a Skóciába való utazás, a drága kutya pukizása :D ,és a sok kaland amiben út közben részük volt. Ed egy afféle új szerelem a szívemnek, nagyon megszerettem a pasit. …tényleg, csupa kedvesség :)
Csak ajánlani tudom.

6 hozzászólás

Jojo Moyes: Páros, páratlan

Jojo Moyes: Páros, páratlan

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az életben többnyire egyszerű a matek: a páros ügyek sokszor páratlanul zűrösek.
Több okból is szörnyű, ha az embert elhagyja a gyerekei apja, egyebek közt a pénzügyek meg a szörnyű csalódás miatt is. De még a végtelenül fárasztó, minden energiát felemésztő anyagi küszködésnél is rosszabb, hogy amikor olyasmi történik, amivel nem tudunk mit kezdeni, akkor az egyedülálló szülőnél nincs magányosabb ember a világon.
Így van ezzel Jess is, aki egyedül neveli kislányát, Tanzie-t és a férje korábbi kapcsolatából származó fiát, az emós Nickyt, aki a szomszéd srácok miatt igen nehéz helyzetben van. A kislány viszont matekzseni, de akármennyit gürcöl Jess, a Tanzie tehetségéhez illő méregdrága magániskolára sehogy nem jön össze a pénz. Hacsak… hacsak meg nem nyeri a skóciai pénzdíjas matekversenyt. Odáig azonban el is kell jutni. Skóciáig hosszú az út, főleg, ha egy ócska tragaccsal indul útnak az ember, ráadásul forgalmi nélkül. Ekkor lép a színre Ed, a lapátra tett cégvezető, akinek pénze és ideje is van jócskán. Neki más gondjai akadnak: a törvénnyel került összeütközésbe. És persze magányos, és komoly lelkifurdalás gyötri.
A Mielőtt megismertelek és az Akit elhagytál páratlanul népszerű angol szerzőjének új könyve vérbeli női regény, ám rendhagyó módon romantikus: a cukor és a hab párosa lemaradt róla. Sírunk és nevetünk, és alig várjuk, hogy megtudjuk, bekerül-e Tanzie a magániskolába, egymásra talál-e Jess és Ed, no és vajon felgyógyul-e Norman, a hatalmas, de nemes lelkű kutya…

„Jojo Moyes a szívfacsaró romantikus női irodalom koronázatlan királynője, és új kötetében sem fog csalódni senki. A mesteri történetvezetéstől a Mielőtt megismertelek minden rajongója odáig lesz.” (ELLE)

A Londonban született Jojo Moyes az egyik legnépszerűbb, legismertebb angol romantikus bestselleríró. Pályáját újságíróként kezdte, dolgozott Londonban és Hongkongban is, majd első regénye, az Oltalmazó eső megjelenése után szabadúszó író lett. Jelenleg egy essexi tanyán él családjával, férjével és három gyermekükkel.
Moyes az egyetlen olyan szerző, aki kétszer nyerte meg „Az év romantikus regénye” elnevezésű rangos brit díjat – legutóbb a kiadónk Carta Light sorozatában megjelent Az utolsó szerelmes levél című regénnyel.

Hirdetés