Risus P értékelése


>!
Risus P
Louann Brizendine: A női agy

Az elején megijedtem, mert nem igazán tudtam eldönteni a hormoncsaládfa után, hogy mire is számíthatok, aztán hála áttért az író komolyabb hangvételbe. Persze nem olyan szakszerűen és tudományos nyelven íródott, hogy ne legyen érthető.
Nekem picit zavaró volt, hogy néhány témakörnél több, pontosabban nagyobb terjedelemben volt a példa leírva, mint maga a téma kifejtése.
Szerintem ezt a könyvet már tini kortól lehet olvasni, nemtől függetlenül.


Louann Brizendine: A női agy

Louann Brizendine: A női agy

Miért kommunikálnak jobban és többet a nők, mint a férfiak? Miért emlékeznek sokkal tisztábban egy veszekedés részleteire? És vajon miért kötődnek jóval mélyebben a barátnőikhez, mint a férfiak a saját barátaikhoz? Ezekre, és még sok hasonló kérdésre kaphat választ Louann Brizendine forradalmian új szemléletű könyvéből. A szerző saját klinikai gyakorlata során megismert valódi élettörténetek (a kaliforniai egyetemen nők és tinilányok hormonális és kedélybetegségeire koncentráló szakrendelést indított 1994-ben) és a legújabb tudományos kutatások eredményei alapján mutatja be, hogyan is működik a női agy. Könnyed, olvasmányos stílusa és forradalmi eredményei a kritikusokat sem hagyták hidegen: máig élénk vita folyik méltatói és a kétkedők között. Egy dologban azonban mindannyian egyetértenek: a szerző szakértelme a témában kétségbevonhatatlan. Rengeteg hasznos információval és jó pár meglepő meglátással szolgál a női agy elemi, sejtszintű működéséről az élet különböző periódusaiban, és azokról az idegrendszeri folyamatokról, amelyek a nőt nővé teszik. Ez a könyv hasznos lehet mindenkinek, aki valaha is elgondolkodott azon, hogy miért különböznek annyira egymástól a nők és a férfiak, és szinte kihagyhatatlan olvasmány a nők, valamint a lányos szülők számára.

Hirdetés