Dorku értékelése


>!
Dorku
Fábián Janka: Búzavirág

Nagyon vártam már a könyvet, és 99%-ban nem is csalódtam, mert egy nagyon változatos, hangulatos, kellemes olvasmány volt. Kiváltképp az utolsó harmada tetszett a történetnek, az amerikai részek, amik még a némafilmekhez is meghozták a kedvemet. Azonban amivel nagyon nem voltam kibékülve, a történet vége. Túlságosan összecsapottnak, lezáratlannak érzem. Egyik pillanatban Mimi még a harmincas éveiben jár, aztán ripsz-ropsz 100 esztendős, az epilógusból pedig nem igazán derül ki, mi történt vele közben, pedig engem ez is éppen ugyanannyira érdekelne, mint az eddigi élete.

4 hozzászólás

Fábián Janka: Búzavirág

Fábián Janka: Búzavirág

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép. Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét…

A háború végeztével Mimi mindenét elveszíti: a vőlegényét, az egészségét, még színészi karrierje is derékba törni látszik. A lány azonban nem adja fel – többek közt Vince emlékéért is elhatározza, hogy beteljesíti régi álmukat, és rövid kitérők után Hollywoodban próbál szerencsét. Pálóczy Emília hamarosan Mimi Hamiltonként ünnepelt sztár lesz a kor filmcsillagainak oldalán, de vajon a sikerekben és csillogásban megtalálja-e az elveszített boldogságot?

Fábián Janka Búzavirág című regényében az Ághfay-kúria újabb nemzedékének sorsát követhetjük végig a huszadik század első évtizedeiben.

Hirdetés