petrichor értékelése


>!
petrichor
Méhes György: Leleplezem a családomat

Ezt a könyvet olvasási versenyre kellett elolvasnunk. Amiket ezekre a versenyekre szoktak adni, általában olyan könyvek szoktak lenni, amik egyáltalán nem érdekelnek, untatnak, csak a verseny miatt olvasom el őket. Ez a könyv viszont kellemes csalódás volt. Élveztem, szerettem olvasni. Az író nagyon jó történetekkel mutatja be egy (majdnem) hétköznapi család mindennapjait. Hiszen, „Ilyesmi is csak velünk történhet meg”.


Méhes György: Leleplezem a családomat

Méhes György: Leleplezem a családomat

– El van intézve! – jelentette ki biztató mosollyal Vilmos atya –, a költözködést én fogom
megszervezni.
Ebből rögtön tudtuk, hogy rémes dolgok következnek.

Miután Öcsi és barátai porrá zúzzák Apu könyvtárát, és néhány szaki (meg a titokzatos rauhenpikk) segítségével berendezik az új lakást – némi vendégriasztó, takarékossági, autóvezetési és férjnevelési túlélő lecke után –, azt hihetnénk, megnyugszanak a kedélyek. De nem! Apu és Anyu inkább nyakába veszi a világot, azaz hátára a zsákot, és meg sem áll az Adriáig. Egészen addig lubickolnak gondtalanul, ameddig Vilmos atya…

A főszereplők viszontagságairól és ”rémtetteiről” a regénysorozat mindegyik kötetében olvashatunk.

E vidám regényeket az író gyakorló szülőknek és a felnövekvő ifjúságnak szánta, hogy a kalandok végére kiderüljön: a barátság, a megértés, a szeretet, anyu meg apu, a család és hasonló nyalánkságok a legfontosabb részei az életnek; bár annak bizony része a tévedés, a hazugság, a baleset, a hiúság, vagy a mindig ínyenc önzés, a remeknek érzett rosszindulat, a borzongató félelem és a jó kis káröröm is.

A "Nagy Mesélőként” ismert író a család mindennapi apróságait karikírozza ki ellenállhatatlan humorral, sorozatosan bizonygatva, hogy semmin sem nevethetünk jobban, mint tulajdon balfogásainkon.

Hirdetés