tmezo P értékelése


tmezo P>!
Kristina Ohlsson: Elnémítva

Egy egészen kicsikét kuszára sikeredett ez a történet, és nem is volt számomra annyira érdekes.
Nagyon vártam a végét, hogy megtudjam végre miről is szólt igazán. Nem szerettem, hogy sokszor nem tudtam éppen kinek a gondolatait olvasom.
A szereplők és a nyomozók életébe elég rendesen belefolytunk, ami talán szintén kicsit túlzás tűnik. Nem lettem volna kíváncsi mindenre, de el kell ismernem végül is mindenkiért izgultam.

>!
Animus, Budapest, 2013
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633240847 · Fordította: Torma Péter

Kristina Ohlsson: Elnémítva

Kristina Ohlsson: Elnémítva

Alex Rechtnek és különleges nyomozócsoportjának két ügye is akad egyszerre. Stockholm külvárosában halálra gázolnak egy férfit, akit a hatóságok képtelenek azonosítani. A boncolás alapján egyértelmű, hogy szándékosan ütötték el. A tettes és az indíték ismeretlen. Ezzel egy időben holtan találnak egy lelkészt és a feleségét. Felmerül, hogy a férfi esetleg nem tudta elviselni lánya halálának hírét, s ezért lőtte agyon a feleségét, majd lett öngyilkos. A házaspár ismerősei ezt teljes képtelenségnek tartják. A nyomozás során kiderül, hogy a lelkész menekülteket bújtatott vidéki nyaralójuk pincéjében. Ali Irakból menekült Svédországba. A titokzatos szervezet, amely átcsempészte őt a határon, érdekes ajánlatot tesz neki. A fizetségnek csak egy részét kell pénzben törlesztenie, feltéve, ha vállal egy kis szívességet

Hirdetés