zsiina értékelése


>!
zsiina
Rachel Hawkins: Hex Hall

Nem tudom, miért van az, hogy akkor is ki akarjuk hallgatni más emberek beszélgetését, ha rémeseket mondanak rólunk.

Annyiszor halogattam már az olvasását, aztán egy kihívás miatt csak elolvastam. Én bolond, hogy miért nem tettem meg hamarabb! Már az elejétől megfogott magának a könyv. Sophie egy szerethető főszereplő, nagyon sokat nevettem a viccein, beszólásain. Archer keveset szerepelt, és nem is tudom, hogy érzek vele kapcsolatban. Remélem a következő részben több minden derül ki róla, és többet is fog jelen lenni. Elodie bár egy szemét volt, szerintem nagyon erős karakter, akár Alice. Jenna is nagyon tetszett, örültem, hogy Sophie mellette állt. Na és, hogy ne csak a szereplőkről beszéljek… A Hex Hall – a maga módján – egy csodálatos hely, tele boszorkányokkal, alakváltókkal, tündérekkel. Bár keveset tudhattunk meg róluk, nagyon tetszettek, de igazából a boszikért voltam oda. Tényleg keveset tudtunk meg bár dologról, ezért remélem a folytatásban végre fény derül a dolgokra. Kíváncsi vagyok Sophie apjára, a Tanácsra, A Szemre, na meg persze, hogy mi is lesz Archerrel. :)


Rachel Hawkins: Hex Hall

Rachel Hawkins: Hex Hall

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A sötét boszorkányok nagy tettekre képesek.”

Négy évvel korábban Sophie Mercer rádöbbent, hogy boszorkány, amiből természetesen jó pár kalamajka származott.
Egy napon aztán, amikor Sophie egyik bűbája meglehetősen rosszul sült el a szalagavató bálon, apja úgy döntött, felügyeletre szorul. A Hex Hallba, egy világtól elzárt nevelőotthonba küldte őt, ami a problémás viselkedésű prodigiumok (vagyis boszorkányok, tündérek és alakváltók) gyűjtőhelye.
A hasonszőrű csodabogár tinikkel töltött első nap végére Sophie szép kis listával dicsekedhetett:
– három erős, szupermodell-kinézetű ellenséget szerzett,
– egy szívdöglesztő boszorkánymester iránt érzett bimbózó szerelmet,
– egy ijesztő kísértet kezdte követni,
– és kapott egy szobatársat, akiről kiderült, hogy a suli leggyűlöltebb diákja és ráadásul vámpír.
A legrosszabb azonban akkor következett be, amikor Sophie rádöbbent, hogy a diáktámadások első számú gyanúsítottja az ő szobatársa és egyetlen barátja.
A vérfagyasztó rejtélyek egyre sokasodtak, és Sophie kénytelen volt felkészülnie a legnagyobb fenyegetésre, hogy egy ősi, titkos társaság mindent megtesz azért, hogy elpusztítsa a prodigiumokat – kiváltképp őt.

„A Hex Hallt olvasni olyan, mint kinyitni egy doboz bonbont – nincs az az önuralom, ami megállítana. Minden oldalára jutott minimum egy kacagtató mondat! A gyilkossági ügy izgalmai miatt pedig szinte maguktól peregtek a lapok – vagy talán a Hex Hall egyik láthatatlan prodigiuma volt a felelős ezért! Sophie Mercer engem is elvarázsolt!”
– Becca Fitzpatrick, a Csitt, csitt sikerkönyv írója –

Hirdetés