Annamarie P értékelése


>!
Annamarie P
Katie Fforde: Szerelmes levelek

Nos, azt hiszem még mindig nem találtam meg az igazit. Néha elkap a lelkesedés, belevetem magam a keresésbe, belevágok hajmeresztő dolgokba, aztán szép lassan kiderül, hogy most sem fognak működni a dolgok. A romantika kétségtelenül egy pengénél is vékonyabb hártya az életünkben, ami nagyon könnyen átszakadhat, mi meg a giccs és az üres érzelmek cukros masszájában csücsülünk. Legalább is számomra nagyon úgy fest a dolog.
Képtelen vagyok egy olyan szerelmes könyvet találni, ami ne üres fecsegés lenne, ami ténylegesen boldoggá tenne olvasás közben, hogy beleshetek, hogy megismerhetem, hogy részese lehetek a szereplők titkának.
Pedig most is minden olyan jól indult. Laura egy könyvesboltban dolgozik, amolyan lelkesebb alkalmazott, akit mellesleg az irodalom is érdekel, mindent elolvas, kitűnő az ízlése, jók a meglátásai, ügyes szervező. Egy író olvasó találkozón felfigyel rá Eleonora, aki a meghívott író ügynöke. A nő szeretné bevonni Laurát egy újonnan induló fesztivál szervezésébe. A lány igent is mond, ahol hamarosan kiderül, hogy csak akkor támogatja őket a szponzor, ha megszerzi a fesztivál díszvendégének Dermot Flynn-t, aki Laura számára több, mint egy író a sok közül, ő a kedvenc írója, álmai tárgya s mint az kiderül, ő lesz a lány nagy szerelme is.
A történések, hogy úgy mondjam nagyon kreatívak, kifejezetten élveztem a tervezgetés körüli ötleteléseket, és én is beálltam volna az önkéntes szervezők sorába, de maga a szerelmi szál olyan furcsa lett. Ezeket az érzelmeket, amiket Katie Fforde bemutat, én nem ismerem. Egy naiv, ártatlan lány álruhájába öltöztetett taktikázás, manipulálás. Nagyon kidolgozatlannak tartom ezeket a részeket, pedig 500 oldalba, síkegyenes cselekménybe simán belefért volna részletesebb kifejtés. A kerettörténet kikapcsoló volt számomra, a könyv humorát is élveztem, de sok apróság bosszantott.


Katie Fforde: Szerelmes levelek

Katie Fforde: Szerelmes levelek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Laura Horsley élete nagy lehetősége előtt áll. Egy fatális véletlen folytán találkozhat olvasmányai hősével, a híresen tehetséges és híresen magányos íróval, aki ráadásul szemtelenül jóképű is. Az álmodozó Laura reménytelen szerelemmel a szívében és kétségek között őrlődve készül a randevúra, aminek nem kis tétje van. Ki kell rángatnia a remeteként bezárkózott írót otthonából, hogy legyen díszvendége egy fesztiválnak, amihez az írónak se kedve, se energiája. Így Laurának mindent be kell vetni a nemes cél érdekében. De vajon elég-e ez a „minden”, és mit is takar pontosan? Kettőjük párharcából ki kerülhet ki győztesen?

Katie Fforde tizennégy bestseller írója, a romantikus női irodalom egyik új csillaga, akinek regényei több országban vezetik a sikerlistát. A Hív Amszterdam és a Száz boldog esküvőm írónőjének új könyve garantáltan humoros és romantikus olvasmány.

Hirdetés