Felixa P értékelése


Felixa P>!
Mándy Iván: Robin Hood

A legendás, zöld csuklyás igazságosztó, aki elvesz a gazdagoktól, hogy a szegényeknek adjon, aki harcol az igazságtalanság és a zsarnokság ellen. Szeretem a történetét… Filmadaptációként egyből Kevin Costner ugrik be…
A főszereplő jellemfejlődése fantasztikus. Naiv fiúként ismerjük meg, később pedig remek vezérré válik. Nincs nála tisztább szívű, romantikus hős az irodalomban.
Marian feltűnése a történetben nagyon tetszett, bár itt is filmbéli Mary Elizabeth Mastrantonio jutott eszembe…


Mándy Iván: Robin Hood

Mándy Iván: Robin Hood

Vidám kópékról, a sherwoodi erdő sok kalandot megért bujdosóiról szól ez a könyv. A történelmi regényekben, filmekben és színdarabokban már oly sokszor megrajzolt Robin Hood új arccal lép itt elénk. „Robin pajtás” ő ismét, akárcsak az eredeti, középkori angol balladákban. Tréfára mindig kész, szabadságszerető, bátor fiatal legény, aki társaival együtt az erdőt lakván igazságosztó zsiványként a szegény nép legfőbb védője és a nagyurak rettegett üldözője lesz. Mi tagadás, Richárd király keresztes hadjáratát, János herceg trónbitorlási kísérletét ma már a történelem is alig tartja számon, ám a normann elnyomók ellen lázadó Robin Hood alakját mindmáig frissen megőrizte a nép képzelete.