Tara_ I értékelése


>!
Tara_ I
Paula Mclain: A párizsi feleség

… bár pusztultam volna el, mielőtt rajta kívül másba beleszerettem ,írta Hemingway első feleségéről, Hadely-ről, amikor évekkel a válásuk után újra találkoztak.
Az ő szerelmük története ez a könyv, sok érdekesség volt benne a korról, az elveszett nemzedék íróiról, Hemingway-ről. Kicsit összetörte a szívem.
spoiler

5 hozzászólás

Paula Mclain: A párizsi feleség

Paula Mclain: A párizsi feleség

A párizsi feleség Ernest Hemingway és első felesége, Hadley Richardson szívszorító szerelmének története.

Hadley halk szavú, huszonnyolc éves nő, aki már-már lemond arról, hogy valaha is szerelmes és boldog lehet, amikor 1920-ban Chicagóban megismerkedik Ernest Hemingwayjel. Rabul ejti a jóképű fiatal férfi lobbanékony természete és szenvedélyes vágya, hogy íróvá váljon. A rövid udvarlást és a gyors házasságkötést követően hajóra szállnak Párizs felé, és hamarosan az ott élő amerikaiak – köztük Gertrude Stein, Ezra Pound, F. Scott és Zelda Fitzgerald – színes és szeszélyes társaságának ünnepelt párja lesz belőlük.
A kávéházak szabados erkölcsű világa azonban ellentétben áll a család és a monogámia hagyományos értékeivel. Hadley féltékenységgel és önbizalomhiánnyal viaskodik, Ernest pedig ígéretes írói karrierjének elindításán fáradozik. Párizs tele van csábítással, és a házaspárnak szembesülnie kell a veszéllyel: Hemingway árulása az irodalomtörténet egyik legszebb szerelmének végét jelentheti.

Hirdetés