Petrasek értékelése


>!
Petrasek
John Green: Katherine a köbön

John Green: Katherine a köbön avagy a szerelem képlete

A tehetségesek tanulnak, a zsenik cselekszenek.
Nem bántam meg, hogy elolvastam, de nem is nyújtott sok újat. Igaziból a szürke hétköznapok ellen számomta tökéletes volt.
John Greentől megszokhattuk a mély mondanivalójú (enyhén szélsőséges) témákat, kérdéseket és ez ebben a könyvebn sem volt másképp. Minden lelki problémákból kapunk egy picit, többek között a megfelelni akarásról, a szeretehiányról és az odafigyelésről is. De.
Attól, hogy egy könyv valami fontosat akar közölni – legyen a bármi – még nem feltétlen jelent jó történetet. Kritikus szemmel nézve borzalom volt, de nem minden csak száraz tényből és adatokból áll. Úgy gondolom, hogy mindenfajta értékelést és kritikát befolyásol az ember jelenlegi/alkalmankéti hangulata illetve érzékelése. De, hát ettől szép a világ, nem?
Mivel alapjában véve a könnyedsége, lazasága kellőe kikapcsolt, így nem is tudnék elvárni, olyan eget rengető sztorit a könyvtől…egyszóval az egész egy limonádé. Mindenestre szigorúan véve volt néhány dolog, ami piszkálta a csőrömet.
Két dolog zavart igazán. Az egyik tényező, hogy a főszereplő srác, Colin egy seggfej. Ere nincs jobb szó. Meg van a maga baja, oké, de kérdezem én kinek nincs? Szakított vele a barátnője, de attól még nem kell magára öltenie az alpári bunkó szerepét. A végén sikerült összeszednie magát, így kicsit javított a befejezésen. A mások az egész szerelem téma. Minek? Mármint szerintem teljesen felesleges volt sőt még hihetetlenebbé tette a történetet. Colin önmaga megiseréséről van szó, nem pedig szerelmi perpatvarról, megcsalásokról. Különben is a romantika témánál járva miért pont Katherine nevű csajok? Ez valami nagyon bizarr fétis, felszínesség, vagy csak puszta véletlen, de egy biztos választ nem kapunk rá.
Lehetett volna sokkalta több is ez a mű, de valahogy ellaposodott. Kár érte.


John Green: Katherine a köbön

John Green: Katherine a köbön

Tizedik Katherine csak azt akarta, hogy barátok legyenek.
Tizennyolcadik Katherine e-mailben rúgta ki.
K-19 összetörte a szívét.
Colin Singleton kizárólag Katherine nevű csajokra bukik. És ha sikerül összejönnie valamelyik Katherine-nel, akkor Colin előbb-utóbb lapátra kerül. Hogy egészen pontosak legyünk, eddig tizenkilenc alkalommal.
Colin, az anagrammakedvelő, elkeseredett gyermektehetség tízezer dollárral a zsebében, egy vérszomjas vaddisznóval a nyomában és az anyósülésen túlsúlyos, Judy bírónő-rajongó barátjával kalandos útra indul, de egyetlen Katherine sem bukkan fel a láthatáron. Colin elhatározza, hogy megalkotja az Alapvető Katherine előreláthatósági elméletet, amely reményei szerint bármely Kirúgott számára képes megjósolni bármely kapcsolat kimenetelét, és ezáltal talán visszaszerezheti a lányt.
Az Alaska nyomában szerzőjének árnyalt humorú regényében szó esik még szerelemről, barátságról és egy halott osztrák-magyar trónörökösről is.
John Greent a házassága előtt tizenháromszor rúgták ki. De Katherine nevű lány egyszer sem.

Hirdetés