Becky_Grey értékelése


>!
Becky_Grey
Fejős Éva: November lánya

Hm. Még mindig nagyon érdekes a viszonyom Fejős Évához.
A borítóit, címeit imádom, csak semmi köze kb a történethez, és ez szörnyen zavar, mert nagyon vonzóak, és már van általuk egy benyomásom a könyvről, amiből kb semmi sem igaz, és ez azért bosszantó.
A másik bajom mindig a könyvek végével van. Azt szeretném, ha az lenne kibontva, és nem 3 oldalban lerendezve, hogy mi lett a szereplőkkel, miután „megoldódott” az adott ügy/probléma. Ez is baromira zavar pl. Engem pont, hogy az érdekel, hogy mi történik a megoldás UTÁN. Pl. itt nem bántam volna, hogy Lábics és Noémi szerelme jobban kibontakozik egy kicsit, mert bár jól indult, azért a végén csak úgy odateszi, hogy együtt élnek, és még egy első „igazi” csókot sem olvashattunk…. Nekem ezek hihetetlenül hiányoznak, és bőven levesznek egy csillagot az értékelésemből.
A témák, amiket feldob, érdekesek, hasznosak, imádom őket, tele vannak lehetőséggel, amit nem mindig használ ki az írónő.
Ettől a könyvtől az értékelések alapján többet vártam, nem tudtam igazán bevonódni, mert nem sikerült teljesen megértenem, hogy mi zajlik a háttérben.
A karaktereit szeretem, bár valahogy a főhőst sem érzem soha eléggé kibontva.
Noémit és Lábicsot is nagyon szerettem. Főleg az utóbbit. De nagyon érdekelt volna a köztük kialakuló érzések mikéntje.
Negatívnak tűnhet a kritikám, értékelésem, de csak akkor vagyok ilyen, ha tetszett a történet, de nem érzem, hogy „kimaxolták” volna, ahogy a többi FÉ regénynél sem. Nagyon várom, hogy egyszer már kibontsa kicsit jobban a végét és ne 3 oldalban vesse oda, hogy amúgy a könyvben megjelent 5-10 szereplővel ez meg ez lett. Puszipá.


Fejős Éva: November lánya

Fejős Éva: November lánya

Noémi élete tizenkilenc éves korában, nem sokkal az érettségije után hullik darabokra. A lány, ahelyett, hogy a rendezői szak hallgatójaként élné az egyetemisták életét, kénytelen elhagyni a szülői házat, egy kölcsönlakásban húzza meg magát – és a saját életének rendezését veszi a kezébe.
A gyerekkorában elkényeztetett egyke most eldönti, hogy mindent megtesz azért, hogy szülei ismét boldog családban élhessenek, és az őket ért igazságtalanság után is talpra állhassanak. A lány bosszút esküszik az apja társai ellen, azok ellen a rafinált férfiak ellen, akik a családot tönkretették…
Noéminek a bosszúhoz nincs sok eszköze, hiszen elszakadt a korábbi életétől, már nincsenek mellette azok a „barátok”, akik régebben egyetlen szavára ugrottak… Ott van viszont a számítógépzseni Lábics Zozó, még a gimiből, aki tartozik egy szívességgel a lánynak, és ezt most Noémi be is hajtja rajta… Azt viszont egyikük sem gondolja, hogy milyen nagyszabású és megdöbbentő ügybe tenyerelnek.
Nyomozni kezdenek, és hamarosan egy offshore paradicsomban találják magukat, és lassan üldözőkből üldözöttekké válnak…

Hirdetés