sarahangel P értékelése


>!
sarahangel P
Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

A fülszöveget olvasva felkeltette az érdeklődésemet a történet, mert magam is megtapasztaltam már, milyen nehéz kilépni az embernek a komfortzónájából, pedig sokszor az kellene ahhoz, hogy teljesüljenek az álmaink, így valami ilyesmi történetre számítottam. Nagyjából ez igaz is volt, de annyira mégsem tetszett, mint ahogy vártam. Maga az ötlet jó volt, voltak benne gondolatok, de néhol untam, valahogy túl lassúnak éreztem. Mivel a könyv fel volt bontva kisebb fejezetekre- mindegyik barátnő részéről – , így egyik nőt sem ismerhettük meg úgy igazán. Talán pont ez volt a probléma, mert így egyikük sem tudott közel kerülni hozzám. Néha bele is zavarodtam, hogy ki kicsoda. Egyszeri olvasásra azért jó volt, de szerintem többet is ki lehetett volna hozni ebből.

6 hozzászólás

Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Erica Bauermeister: Tedd meg magadért!

Egy újabb felejthetetlen történet az életről, a szeretetről és a barátság erejéről az „Ízek életre-halálra” sikerszerzőjétől.

Kate ünnepi vacsorára várja a barátnőit seattle-i otthonába. Most először gyűlnek össze mindannyian azóta, hogy meggyógyult súlyos betegségéből. Az öröm pillanataiban a vendégei felvetik, hogy valami őrültséggel kellene megünnepelnie az újraszületését, s rábeszélik, menjen el arra a vadvízi evezős túrára a Grand Canyonba, amit a lánya nézett ki kettejüknek.
Kate beleegyezik, de csak azzal a feltétellel, ha az elkövetkező egy évben a többiek is megtesznek valamit, ami új, nehéz vagy ijesztő; és ők sem választhatják meg a saját feladatukat, ő fogja kijelölni mindegyiküknek. A barátnők attól tartanak, hogy Kate például hegyet mászni küldi el őket, ám az általa kiosztott feladatok ugyanolyan visszafogottak és meglepőek, mint az asszony maga. A személyre szabott, látszólag teljesen hétköznapi tevékenységek – kenyérsütés, kertrendezés, könyvselejtezés, utazás, tetováltatás és gyalogtúra – nem fizikai, sokkal inkább lelki próbatételt jelentenek, mert általuk szembe kell nézniük a saját félelmeikkel, tévhiteikkel, gyengeségeikkel.
A melegséggel, humorral és bölcsességgel átszőtt könyv az életigenlésről szól és a lélek mélyére hatol.

Hirdetés