bagie P értékelése


>!
bagie P
Jo Nesbø: Kísértet

Nem sorban olvasom Harry Hole történeteit…most ez akadt kézbe (na jó, kellett, hozzá két kihívás is :))…
Nagyon tetszett, jó volt Harry Hole-lal elmerülni Osló alvilágában. Mindig meglep, hogy a „bezzeg”-országoknak tartott skandináv országokban milyen mélyre lehet süllyedni: drogok, gyilkosságok, kivégzések és leszámolások sötétítik a látszólagos biztonságot. HH most volt szerelme és nevelt fia ügyében nyomoz, megküzdve önmagával és saját múltjával is. Nem nagyon szeretem az ilyen nyomasztó, félelmetes, sötét történeteket, amelyek berántanak, a főhős mellé képesek húzni (vele együtt futottam, menekültem és próbáltam gondolkodni), de Harryra rá mertem bízni magam… egy folytában arra gondoltam, hogy vajon milyen Férfi lehet…nekem bejövős…és eszembe jutott, hogy amikor az első HH-történetet olvastam, akkor azt hittem, hogy egy „trottyos” öregember…most meg kiderül, hogy 193 centi magas és mindent túlél :)
Persze a történetben elég sok utalás történik a Hóember c. részre, most vadászhatom azt is, meg a folytatást…és azt hiszem összegyűjtöm a teljes sorozatot :)


Jo Nesbø: Kísértet

Jo Nesbø: Kísértet

Nyár. Harangzúgás. Egy fiú, Gusto, a konyha padlóján fekszik egy vértócsában. Az élet lassan elszáll belőle, s ő sorra veszi mindazon eseményeket, amelyek ide vezettek. Az analízis pontos és kegyetlen. Ősz. Harry Hole, a norvég rendőrség egykori nyomozója három év távollét után visszatér Oslóba. Felkeresi egykori felettesét, hogy engedélyt kérjen tőle egy ügy felderítésére. Csakhogy az esetet már lezárták. A fiatal narkóst, Gustót egy cimborája lőtte agyon, mert összekaptak az anyagon. Egy olyan anyagon, amely a heroin uralmát megtörve, villámcsapásszerűen hódította meg a várost. Harry ennek ellenére nem tágít, s eléri, hogy meglátogathassa a börtönben a Gusto meggyilkolásával vádolt srácot. Mégpedig azért, mert a cellában saját múltjának egy darabjával van találkozója. A nyomozás, amelybe Harry magányosan belevág, nehezebb s fájóbb, mint bármelyik hivatalból felgöngyölített ügye volt. S közben mindenfelől kísértetek veszik körül. A sajátjai és az is, amelyik a várost járja. Az alak, akiről senki sem tudja kicsoda, hogy néz ki, s aki megfoghatatlan, akár a szél

Hirdetés