clarisssa P értékelése


>!
clarisssa P
Csernus Imre: A kiút

Csernus dokinak két dolga van: 1, hihetetlenül provokatív, sokak számára elviselhetetlen stílusa, 2, igaza. Nem túl szerencsés kombináció, legalábbis annak, aki buksisimire vágyik. Azonban aki ad neki esélyt és vállalja, hogy nem mindig lesz kellemes magára ismernie az itt olvasottakban, az sokat profitálhat belőle.
Ebben a könyvben nekem kicsit sok volt az „ipszilonozás”, meg Gerzson és Orsi is sok lett egy idő után, a pokol köreit meg néha felesleges keretnek éreztem, amitől a doki úgyis el-elkalandozott. Mindegy, megbocsátható neki, mert (sajnos vagy nem sajnos) jókat mond, gondolatébresztő, néha sokkoló, máskor már csak önismétlő.
Ajánlom Y-oknak és nem Y-oknak, útkeresőknek és úton levőknek. Vagyis mindenkinek.

>!
Jaffa, Budapest, 2013
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155235931

Csernus Imre: A kiút

Csernus Imre: A kiút

Orvosként régóta stigmatizált emberekkel dolgozom, olyanokkal, akik a saját poklukban fortyognak, és nem látják a kiutat. Vajon mit jelent a pokol? Mit jelent talpra állni, és felnőttként élni? Nekem meggyőződésem, hogy amibe egy ember juttatta önmagát, abból ki is mászhat. De hogyan? Mi az út? Ezekről a folyamatokról, az első lépésekről szól ez a könyv, különös tekintettel a mai huszonéves fiatalokra, akiket divatos szóval Y generációnak is neveznek. Jó ideje érdekel már, hogy milyenek ők, milyen erők, kétségek munkálkodnak bennük, hiszen ők a jövőnk letéteményesei.

Hirdetés