Mariann_Czenema P értékelése


>!
Mariann_Czenema P
Ranschburg Jenő: Iskolás a gyerekem

Van pár kérdés-válasz, ami szerepelt a Kis gyerek-kis gond kötetben is; valójában szinte hasonló gondok vannak benne, csak az óvodáskori hisztit a kamaszkori flegmaság váltja fel a kölköknél :)
off: két dolog szúrt szemet olvasás után: hogy egyes szülők rettegnek attól, hogy gyerekük homoszexuális lesz; illetve hogy a válás előtt/közben/után milyen kevés szülőnek van jó ügyvédje!


Ranschburg Jenő: Iskolás a gyerekem

Ranschburg Jenő: Iskolás a gyerekem

A korábbi sikeres Honlap könyvek után /Mi rontottuk el – Kis gyerek, kis gond – A serdülés gyötrelmei/ ezúttal az iskoláskorú gyerekek szüleinek kérdéseire válaszol a szerző.
Az iskoláskor rengeteg változással járó fejlődési periódus a gyermekek életében. Nemcsak szigorú teljesítményelvárásoknak kell megfelelniük, hanem a kortárskapcsolatok szövevényében is meg kell találni a helyüket a család biztonságos világán kívül. S még nem is beszéltünk a kiskamaszok szexualitással kapcsolatos bontakozó kíváncsiságáról, amivel rendszerint nem kevés fejtörést okoznak a szüleiknek. A szóban forgó időszak átvészelését a családok felbomlása és az újonnan kialakuló mozaikcsaládok manapság széles körben elterjedt jelenségei sem segítik elő.

Hirdetés