h_orsi P értékelése


>!
h_orsi P
John Green: Papírvárosok

John Green: Papírvárosok Egy excentrikus lány, egy idézet, egy rejtély

Előbb láttam a filmet, minthogy olvastam volna a könyvet és meg kell vallanom, hogy az egy kicsit jobban tetszett. Sok oka van, de a legfőbb az a befejezése volt, de erről később.
Az egész közben olyan érzésem volt, mintha Margo egy olyan Alaszka lenne, aki nem spoiler, és emellett sokkal idegesítőbb és kidolgozatlanabb.
Ez első oldalak tényleg izgalmasak, de utána az egész mélyrepülésbe megy át. Miért? Mert egyszerűen nem történik semmi.
A vége pedig? Szerintem ez csak egy vicc… aki eljutott odáig, hogy végig olvasta Quentin szenvedéseit, nos az kap egy nagy rakás semmit.
Mások is jól mondták: ez a könyv önmagunk kereséséről szól. Quentin, aki a gimnázium 4 éve alatt egyszer se járt el bulizni, nem ivott alkoholt, nem hiányzott egyetlen óráról sem, mások számára láthatatlan volt; most az utolsó hetekben pótolja be azt, amit elmulasztott. Igazából ez érthető, remek, de az egész könyv valahogy most mégsem jött össze Johnnak.

4 hozzászólás

John Green: Papírvárosok

John Green: Papírvárosok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Quentin Jacobsen egész életét azzal töltötte, hogy távolról csodálta a hihetetlenül kalandvágyó Margo Roth Spiegelmant. Így aztán, amikor a lány nindzsának öltözve kinyitja Quentin ablakát, bemászik rajta az életébe, és magával invitálja egy nagy fantáziával kitervelt bosszúhadjáratra, a fiú vele tart.
Egész éjszakás kalandjuk után új nap veszi kezdetét, s amikor Q megérkezik az iskolába, megtudja, hogy a mindig is enigmatikus Margo ezúttal valódi rejtéllyé lett. Hamarosan kiderül azonban, hogy vannak bizonyos nyomok, amelyek felderítése csak rá vár. Ezzel olyan csapongó kaland veszi kezdetét, amelynek során minél közelebb kerül, annál kevesebb tárul fel előtte a lányból, akiről azt hitte, jól ismeri.
A Printz-díjat elnyerő John Green azzal a ragyogó szellemességgel és izzó érzelmi őszinteséggel tér vissza, amely olvasók egy egész új generációját hozta lázba.

Hirdetés