pveronika értékelése


pveronika>!
Jay McLean: Where the Road Takes Me

Értetlenül állok a Goodreads pontszámok előtt, mert szerintem nagyon jó volt ez a könyv. Talán az nem tetszik az embereknek, hogy ez nem az a tipikus road tripes regény, amire számítanak, hiszen itt csak a könyv utolsó harmadában van az utazás, de ez engem egyáltalán nem zavart, sőt szerintem ez így volt tökéletes. Egy valamit rontottam el, hogy először a Kick Push-t olvastam, mert nem tudtam, hogy a két regény összefügg. Így viszont sajnos tudtam az egész történetet, tudtam Chloe titkát és azt is, hogy mi áll a „The Road” hátterében. Viszont ha mondhatom, minden rosszban valami jó, hiszen így tudtam a befejezést is. Nagyon tetszett az egész történet és nagyon megkedveltem a szereplőket.

Blake és Chloe egy véletlen folytán futnak egymásba (szó szerint) egy éjszaka a parkban. Ezután valahogy együtt ragadnak, és az egész éjszakát együtt töltik beszélgetésbe merülve. Mikor beköszönt a reggel, elválnak útjaik és nem tudják, hogy fogják-e még látni egymást. Blake nem tudja kiverni a fejéből a lányt, így mikor meglátja a suliban, teljesen odáig van az örömtől, de kiderül, hogy a Chloe azon kívül, hogy álnevet adott meg Blaknek, megkéri a fiút, hogy a suliban ne is vegyen róla tudomást. Blake és Chloe nem is különbözhetnének jobban egymástól. Blake a kosárlabda sztárja, a legnépszerűbb diák, sok baráttal, Chloe pedig az egész életét arra tette fel, hogy láthatatlan legyen, hogy ne legyenek kapcsolatai, ne legyenek barátai és az érettségi után egyetlen célja van a „The Road”, ami során csak elindul térkép és úticélok nélkül. Chloenak megvannak az indokai, de Blake mégis megpróbál beférkőzni a lány által húzott falak mögé.

Nagyon tetszett ez a könyv és nagyon aranyos volt, ugyanakkor úgy érzem, bőven akadt mondanivalója is. Most, hogy szinte már minden Jay McLean könyvet magam mögött tudhatok, határozottan mondhatom, hogy ebben voltak a legcukormázasabb jelenetek, de azt hiszem nagyon kellettek ahhoz, hogy a sok szomorúság mellett is megmaradjon a könyv szívmelengető, aranyos hangulata. Nagyon tetszettek Josh jelenetei, így nem is csodálom, hogy külön könyvet kapott. Sokan panaszkodnak, hogy klisés ez a könyv, de szerintem ez egyáltalán nem igaz. (Egyetlen jelenetet kivéve, amit már kb. 50 másik könyvben elsütöttek. :)) Nagyon tetszettek a mágnesek, a „piros betűs levelek” és az összes karakter, mind a főszereplők, mind a mellékszereplők. Határozottan tetszett, úgyhogy mindenképpen ajánlom! :)

#Turnsomeone'sworldred

2 hozzászólás

Jay McLean: Where the Road Takes Me

Jay McLean: Where the Road Takes Me

Chloe has one plan for the future, and one plan only: the road. She’s made a promise to herself: don’t let anyone in, and don’t let anyone love her. She’s learned the hard way what happens if she breaks her rules. So she’s focused on being invisible and waiting until she can set out on the road—her dream of freedom, at least for a little while.

Blake Hunter is a basketball star who has it all—everything about him looks perfect to those on the other side of his protective walls. He can’t let anyone see the shattered pieces behind the flawless facade or else all his hopes and dreams will disappear.

One dark night throws Chloe and Blake together, changing everything for Blake. For Chloe, nothing changes: she has the road, and she’s focused on it. But when the so-called perfect boy starts to notice the invisible girl, they discover that sometimes with love, no one knows where the road may lead.

Hirdetés