Emília5 értékelése


>!
Emília5
Danielle Steel: Egy tökéletes élet

Régebben sok Danielle Steelt olvastam, aztán kihagytam egy hosszú időszakot. Az idén akadt a kezembe ez a viszonylag új könyve, meg is vettem anyukámnak, persze akkor már én is elolvastam. Kicsit másnak éreztem, mint a régieket, de azért benne volt az a hangulat, az a stílus, viszont modernebbnek, újszerűbbnek is tűnt. Szokás szerint több komoly tragédiának is beillő esemény alakítja a cselekményt. Többféle komoly kapcsolatot, érzést is boncolgat az írónő, egyrész a szülő-gyerek viszonyt egy beteg gyermek esetén, mikor teszünk jót, szabad e túlzottan óvni, félteni a nem szokványos helyzetű és egészségű gyermeket..végig kísérjük a fordítottját is, a másik szereplő szemszögéből: a fiatal vak lány hogyan lesz egyre nyitottabb, egyre bátrabb, mikor kikerül az őt védő burokból. Persze nem maradhat el a szerelmi szál sem, ami kezdeti ellenszenvvel indul, majd a kialakuló szimpátián és barátságon át eljut a beteljesült szerelemhez. Sok elgondolkodtató rész van benne, szórakoztató és megható is egyben. Örülök, hogy elolvastam.


Danielle Steel: Egy tökéletes élet

Danielle Steel: Egy tökéletes élet

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az okos, energikus és egzotikus szépségű Blaise McCarthy a tévés hírműsorok világszerte ismert, ikonikus alakja. Szakmájának szerelmese, a közönség szemében ő a tökéletes tévésztár, akinek az élete is maga a tökély.
Pedig ez koránt sincs így. Blaise tizenéves lánya, Salima, cukorbetegsége miatt kisgyerekként megvakult, és azóta egy bentlakásos iskolában él, ahol megkap minden segítséget. Ám az iskolát egy tragikus haláleset miatt átmenetileg be kell zárni, ezért Blaise kénytelen hazavinni a lányát New York-i otthonukba.
Velük tart az intézmény kiváló tanára, Simon Ward is, hogy Blaise távollétében felügyelje Salimát. A határozott nevelési elveket valló Simon önállóságra tanítja a lányt, és ablakot nyit számára a világra. A kezdetben kényszerű együttélés során mindhármójuk élete gyökeresen megváltozik: Salima hirtelen felnő, anya és lánya közelebb kerülnek egymáshoz, mint azt valaha is remélték, Simon és Blaise pedig egymásba szeret…
Ám amikor a tévécsatorna egy szexis és ambiciózus huszonéves lányt szerződtet azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Blaise utódja legyen, Simont pedig hazahívja régi szerelme, Blaise tökéletesnek hitt élete egyszeriben összeomlik…

Hirdetés