Pandalány  értékelése


>!
Pandalány P
Fejős Éva: November lánya

Az idei első igazi őszi olvasmányom volt ez a könyv, nagyon jó választásnak bizonyult. Bár a könyv elején még hó esett, de aztán egyszer csak a napsütötte Buenos Airesben találtam magam és a lehető legmesszebb került az eső és a hideg.
Nagyon jó könyv, izgalmas, fordulatos & amolyan jellegzetes „fejősévás” hangulatú. Lehet,hogy azért is, mert az írónő könyveiben általában ugyanazt a betűtípust szokták használni, ez olyan érzést kelt bennem,mintha visszatérnék mindig Éva világába annak ellenére,hogy minden könyve természetesen más-más történet. Nagyon szeretem, hogy itt-ott, ebben a könyvben is megjelennek olyan szereplők, akiket más regényéből már ismerek. Ladányi Nikit különösen kedvelem, illetve Noémi nagy kedvencem lett. Örülnék, ha valamelyik későbbi regényében ismét olvashatnék róla.
Fejős Évától kissé szokatlan volt számomra a krimi műfaja, ugyanakkor meglepett, mert a történet utolsó harmada hihetetlen izgalmas volt. Faltam az oldalakat & nagyon kíváncsi voltam,hogyan alakul a főhősök sorsa. Noémiért és Lábicsért kimondhatatlanul izgultam, az Obelisco téren zajló jelenetet végig lélegzetvisszafojtva olvastam. Érdekes volt ez a gyógyszerhamisítós sztori, a nyomozás, a kis részletek végül összeálltak egy egész képpé.


Fejős Éva: November lánya

Fejős Éva: November lánya

Noémi élete tizenkilenc éves korában, nem sokkal az érettségije után hullik darabokra. A lány, ahelyett, hogy a rendezői szak hallgatójaként élné az egyetemisták életét, kénytelen elhagyni a szülői házat, egy kölcsönlakásban húzza meg magát – és a saját életének rendezését veszi a kezébe.
A gyerekkorában elkényeztetett egyke most eldönti, hogy mindent megtesz azért, hogy szülei ismét boldog családban élhessenek, és az őket ért igazságtalanság után is talpra állhassanak. A lány bosszút esküszik az apja társai ellen, azok ellen a rafinált férfiak ellen, akik a családot tönkretették…
Noéminek a bosszúhoz nincs sok eszköze, hiszen elszakadt a korábbi életétől, már nincsenek mellette azok a „barátok”, akik régebben egyetlen szavára ugrottak… Ott van viszont a számítógépzseni Lábics Zozó, még a gimiből, aki tartozik egy szívességgel a lánynak, és ezt most Noémi be is hajtja rajta… Azt viszont egyikük sem gondolja, hogy milyen nagyszabású és megdöbbentő ügybe tenyerelnek.
Nyomozni kezdenek, és hamarosan egy offshore paradicsomban találják magukat, és lassan üldözőkből üldözöttekké válnak…

Hirdetés