akire P értékelése


akire P>!
Oláh Gábor: Hosszú élete titka

Lassú folyású életrajz (a szerző apjának története) és amerikai útleírás. Talán Bóna László Illatos kikötőjéhez hasonlít legjobban, csak itt a szerző meg sem próbál globális következtetéseket levonni, a filozofálgatása nem tör át a tér és az idő határain. Épp ezért szerintem nem is regény, csupán családi dokumentum…


Oláh Gábor: Hosszú élete titka

1.764 FtMai-Könyv ·
2.450 Ft –28%
1.764 FtÚj Könyvek ·
2.450 Ft –28%
1.960 FtJókönyvek.hu ·
2.450 Ft –20%
2.082 FtRégikönyvek.hu ·
2.450 Ft –15%
2.083 FtRocky ·
2.450 Ft –15%
1.050 Ft-tólRégikönyvek.hu antikvár
Könyvtár
Oláh Gábor: Hosszú élete titka

Oláh Gábor, Balázs Béla-díja filmrendező Hosszú élete titka című önéletrajzi ihletésű regénye egy fiú barangolása apja életének ösvényein és Amerika útjain.

„Megfoghatatlnak érzések nyomasztottak, folyton azt gondoltam, hogy titkok és rejtett jelek vannak körülöttem. Hirtelen megéreztem, hogy mindaz, ami ezen az úton történeik velem a véletlen különös szeszélye folytán rejtett összefüggéseket tár fel, a megtörtént események egy másik időben és másik térben érintkeznek, a történések rejtekútjaira kell figyelnem, mert apámat és önmagamat is ezen keresztül fogom megérteni. Meg kell tudnom, hogy a másik idősíkban mi történt, amíg éltem otthon az életem, mi minden alakította itt a szemem elől rejtve maradt világot.”